ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Εκκλησία Κρήτης: Αγωνία για τους πολέμους και για τα πολλαπλασιαζόμενα φαινόμενα βίας στους νέους

0

Την αγωνία της για τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και την ανησυχία για τα πολλαπλασιαζόμενα φαινόμενα της βίας στους νέους, της εξέφρασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Κρήτης η οποία συνήλθε εχθές, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, σε Συνεδρία στην έδρα της στο Ηράκλειο, και ασχολήθηκε με θέματα της ημερήσιας διάταξης.

“Η Εκκλησία Κρήτης εκφράζει τη μεγάλη αγωνία Της για τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι συντετριμμένη για τις χιλιάδες των αθώων θυμάτων από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Ανησυχεί εντονώτατα για τα πολλαπλασιαζόμενα φαινόμενα της βίας και ιδιαίτερα στη σπουδάζουσα νεότητα, και φρονεί ότι η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στο αγιοπνευματικό έλλειμα που κυριαρχεί στο νέο αιώνα μας”, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

“Ως Εκκλησία προσευχόμεθα στον Χριστό της ειρήνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης για να εγκύψουμε στο πνευματικό έλλειμα της εποχής μας, ώστε να απομακρυνθεί από τις καρδιές μας το σκότος και να εισέλθει σε αυτές το φως του Χριστού”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ