ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μαθητές βρίσκουν... "πόρτα" στα δύο Επαγγελματικά Λύκεια του Ρεθύμνου - Φρακαρισμένο το 1ο ΕΠΑ.Λ.

0

 «Η εξοικονόμηση προσωπικού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στερεί επιλογές των παιδιών», αναφέρει η ΕΛΜΕΡ

Προβληματισμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και σε γονείς του Ρεθύμνου, αναφορικά με τα Επαγγελματικά Λύκεια τα οποία επιλέγουν πολλοί μαθητές για τη σχολική τους καταξίωση, αλλά βρίσκουν "πόρτα" και αναγκάζονται να φοιτήσουν σε Γενικά Λύκεια χωρίς τη θέλησή τους. Το 1ο ΕΠΑ.Λ. δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος και στο 2ο ΕΠΑ.Λ., παρόλο που υπάρχουν οι θέσεις για τους μαθητές, δε γίνονται δεκτοί, διότι σύμφωνα με την ΕΛΜΕΡ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάνει... εξοικονόμηση προσωπικού.

Ειδικότερα, τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο Ρέθυμνο μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν επαγγελματική εκπαίδευση. Το 1ο ΕΠΑ.Λ. ασφυκτιά με 654 μαθητές και στο 2ο πολλά παιδιά βρίσκουν κλειστές πόρτες με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ο λόγος που οι μαθητές βρίσκουν μπλόκο στους τομείς του 2ου ΕΠΑ.Λ. είναι η εξοικονόμηση προσωπικού από τη Δευτεροβάθμια, στερώντας έτσι στα παιδιά την εκπαίδευση που επιθυμούν.

Παράλληλα, εντείνεται η ανησυχία σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει στη συμπεριφορά ενός παιδιού μια τακτική που περιορίζει τις επιλογές του ίδιου για το μέλλον.

neakriti.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ