ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Οι επιδοτήσεις αγροτοκτηνοτρόφων στην ώρα τους…

0

Σε πολύ μεγάλο πονοκέφαλο, όπως λένε οι πληροφορίες μας,  εξελίσσεται για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το θέμα των επιδοτήσεων των φορέων των ελαιοπαραγωγών. Λέγεται και γράφεται, ότι ο υπουργός Κώστας Τσιάρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση εξαιτίας σειράς ατυχέστατων χειρισμών που έχουν γίνει για το θέμα από υφισταμένους του και οι οποίες τον έχουν εκθέσει σε μεγάλο βαθμό. Την ίδια ώρα, φαίνεται να υπάρχει και μεγάλη γκρίνια για τον τεχνικό σύμβουλο που χειρίζεται τις επιδοτήσεις.

Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες ο κ. Τσιάρας δέχθηκε «σφυροκόπημα» στη Βουλή, ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ, στη συζήτηση που έγινε για τις Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων και με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι διαμαρτυρίες για τις επιστροφές μέρους των ενισχύσεων που έλαβαν γενικά οι αγροτοκτηνοτρόφοι και πολλά ερωτηματικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως προς το τι θα γίνει φέτος με την καταβολή των επιδοτήσεων.

Πάντως, ο Πρόεδρος του Α.Σ. Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιάννης Γλετζάκης ήταν καθησυχαστικός σε δηλώσεις του. Είπε πως έγινε μεγάλος αγώνας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων αγροτών και κτηνοτρόφων και η προκαταβολή θα δοθεί κανονικά τέλος Οκτωβρίου, όπως γίνεται κάθε χρόνο. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ