ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με ψύχρα και ανέμους στην Κρήτη

0

Το φθινοπωρινό σκηνικό φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, με την ψύχρα και τους βοριάδες να κυριαρχούν. Ωστόσο, παρά την πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους, οι βροχές συνεχίζουν να είναι σπάνιες, αφήνοντας πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, σε κατάσταση ανομβρίας.

Κρήτη: Ανάσα ψύχρας, αλλά χωρίς αναμενόμενες βροχές

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), το Σαββατοκύριακο θα παραμείνει συννεφιασμένο σε ολόκληρη την Κρήτη, με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή και βόρειους ανέμους που θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ. Στη δυτική Κρήτη αναμένεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές, αλλά χωρίς μεγάλη ένταση, με την υπόλοιπη περιοχή να παραμένει άνομβρη.

Παρά τις νεφώσεις που θα καλύψουν τον ουρανό, οι βροχές θα είναι περιορισμένες, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες της παρατεταμένης ανομβρίας, ιδίως στους αγροτικούς τομείς του νησιού.

Καιρική εικόνα σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και ηπειρωτικά θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές στα Ιόνια νησιά και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αν και θα υπάρχει συννεφιά, οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες.

Οι βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν στο Αιγαίο με ένταση 4-6 μποφόρ, ενισχύοντας την αίσθηση ψύχρας. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 18 και 25 βαθμών Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Ανομβρία και ψύχρα, οι πρωταγωνιστές του καιρού

Παρά τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και τους ανέμους, η έλλειψη βροχοπτώσεων φαίνεται να είναι το πιο ανησυχητικό στοιχείο του καιρού αυτής της περιόδου. Όπως ανέφερε και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, οι βροχές θα είναι περιορισμένες, ακόμα και σε περιοχές όπου αναμένονταν.

Η ελπίδα για καλύτερες καιρικές συνθήκες παραμένει, με τη θερμοκρασία να προβλέπεται να ανέβει ελαφρώς από τη Δευτέρα (21/10), με την επανεμφάνιση της λιακάδας.

cretapost.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ