ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αυτός είναι ο συνταξιούχος γυμναστής που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

0

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου

Από την αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 64χρονου συνταξιούχου καθηγητή Φυσικής Αγωγής, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη.

Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε, για τον: ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ Εμμανουήλ του Θεόφιλου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος έξι ανήλικων παιδιών, προκάλεσε μεγάλο σοκ στο Ηράκλειο, καθώς ο κατηγορούμενος είναι εξ αγχιστείας συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης των γονιών τους.  Και ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης τόσο λόγω της στενής συγγενικής σχέσης τους-και ας ήταν εξ αγχιστείας-όσο και της ιδιότητας του ως εκπαιδευτικού. Ο 63χρονος  σήμερα άνδρας ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολεία του νομού Ηρακλείου και από τα χέρια του έχουν περάσει εκατοντάδες μαθητές.

Οι καταγγελίες αφορούν παρελθόντα έτη, κάποιες είναι πολύ παλιές, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις υπό διερεύνηση περιπτώσεις να έχουν παραγραφεί, πλην μιας που αφορά σε 19χρονο νέο. Η υπόθεση ανατέθηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Ηρακλείου, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου και την ανάγκη πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810274070 και 2810274258, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ