ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Νέα γενιά» πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους!

0

Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης έρχεται από τους δανειολήπτες και κυρίως από αυτούς που έχουν στεγαστικά δάνεια! Οι αυξήσεις των δόσεων κάθε μήνα, έχει προκαλέσει μεγάλο πανικό στα νοικοκυριά, τα οποία βλέπουν να μην μπορούν να αντέξουν το συνεχώς αυξανόμενο κόστος του δανείου που σύναψαν με διαφορετικούς όρους από αυτούς που αντιμετωπίζουν σήμερα. Η δε προσπάθεια τους να εξοφλήσουν την οφειλή τους, φαντάζει μακρινό μέλλον έως αδιανόητα δύσκολο να επιτευχθεί, αφού ενώ πληρώνουν, όχι μόνο δεν μειώνεται το ποσό οφειλής, αλλά βλέπουν το χρέος τους συνεχώς να διογκώνεται και τα «κεραμίδια να βαραίνουν» πάνω από τα κεφάλια τους!

Μετά και τη νέα αύξηση επιτοκίων που ισχύει από τις 22 Μαρτίου, οι δόσεις των δανείων μεγαλώνουν για 6η φορά από τον Ιούλιο που μας πέρασε. Όσο μεγαλύτερη η διάρκεια αποπληρωμής που απομένει, ή το ποσό που έχεις δανειστεί, τόσο μεγαλύτερη είναι και η επιβάρυνση από την αύξηση των επιτοκίων.

Το πρόβλημα αυτό θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση καθώς διαμορφώνεται μια «νέα γενιά» δανειοληπτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν και έρχεται να προστεθεί σε αυτή που ήδη βρίσκεται στην λαίλαπα της φτώχειας και των πλειστηριασμών.

Γνώμη μας είναι πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος που προκύπτει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ