ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγραφή τιμής παραγωγού στο καφάσι για να γνωρίζει ο καταναλωτής ποιος κερδίζει

0

Την υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού στα οπωροκηπευτικά προϊόντα πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χρήστος Μπουκώρος στο υπουργείο Ανάπτυξης.

O Χρήστος Μπουκώρος πρότεινε στο υπουργείο Ανάπτυξης να φέρει διάταξη νόμου για την υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού σε φρούτα και λαχανικά σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να καταπολεμηθούν η αισχροκέρδεια και το φαινόμενο με τα «κέρδη απληστίας».

Το καπέλο έως 300% στα καρτελάκια της λιανικής σε σχέση με τις τιμές που έφυγαν τα προϊόντα από τα χέρια των παραγωγών, προκαλεί εδώ και καιρό αντιδράσεις στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών, ενώ είναι η πρώτη φορά που  βουλευτής κυβερνητικής παράταξης βάζει την πρόταση στο τραπέζι.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής, αν εφαρμοζόταν η πρόταση του, θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν τυχόν κερδοσκοπικά «παιχνίδια» από μεσάζοντες και να διορθωθούν σταδιακά οι στρεβλώσεις στην αγορά.

Ακόμα δεν υπάρχει κάποια απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο την πρόταση του κ. Μπουκώρου υποδέχτηκαν θετικά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αλλά και καταναλωτές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ