ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb: Nέα φορομέτρα και χρονικά πλαφόν…

0

Νέα φορολογικά μέτρα αλλά και χρονικούς περιορισμούς στην βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται το ερχόμενο φθινόπωρο και σε κάθε περίπτωση, να εφαρμόζονται μετά από μια μεταβατική περίοδο προσαρμογής.

Το πλαίσιο αυτό περιέγραψε ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ. Συγκεκριμένα ο κ. Πατελης προανήγγειλε νέες αλλαγές στο καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, μετά το καλοκαίρι, με παρεμβάσεις στα χρονικά όρια και τη φορολόγηση, διαβεβαιώνοντας ότι «σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει περίοδος προσαρμογής» για την εφαρμογή των όποιων αλλαγών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα δεν θα στοχεύουν στους ιδιοκτήτες με ένα ή δύο ακίνητα σε βραχυχρόνια μίσθωσή, αλλά σε έχουν κάνει επάγγελμα το Airbnb, διαθέτοντας πολλά ακίνητα.

Αρχικά, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μαζί με την ΑΑΔΕ θα εξετάσουν την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν απο εφέτος, ενώ για τις τελικές αποφάσεις θα ληφθούν υπόψη, η γεωγραφική διάσταση, το οικιστικό πρόβλημα της κάθε περιοχής και το κατά πόσο η βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν επηρεάσει αρνητικά την εύρεση κατοικίας για μακροχρόνια μίσθωση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ