ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η φτώχεια απειλεί

0

Η Ελλάδα είναι μία από τις πρωταθλήτριες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση επιπέδου διαβίωσης, καθώς ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους που ζουν στη χώρα αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, η Ελλάδα εμφανίζεται ως η τέταρτη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης, με το 26% του πληθυσμού να βιώνει τους παρακάτω κινδύνους:

  • Φτώχεια,
  • ακραία υλική και κοινωνική αποστέρηση,
  • και/ή διαβίωση σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.

Ακόμη, ο μέσος όρος του ποσοστού φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην ΕΕ των 27 είναι 21,4%, ποσοστό που αντιστοιχεί 94,6 εκατομμύρια πολίτες. Το ποσοστό είναι ελαφρά μειωμένο σε σύγκριση με το 2022, όταν έφτανε στο 22% και στα 95,3 εκατομμύρια.

Τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή/και κοινωνικό αποκλεισμό έχουν η Ρουμανία και η Βουλγαρία, με 32% και 30% αντίστοιχα, ενώ στην Τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, σε μικρή απόσταση από την Ελλάδα με 26%.

Στον αντίποδα τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (12%), τη Σλοβενία (14%), τη Φινλανδία και την Πολωνία (16% αμφότερες).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ