ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο» στο Ρέθυμνο

0

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα «Με την Πανσέληνο του Αυγούστου», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου διοργανώνει σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου Περιφέρειας Κρήτης, την 2η εκδήλωση της Πανσελήνου Αυγούστου 2023, με τίτλο «Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο».

Η εκδήλωση, με την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου και θέμα «Στην άκρη του φεγγαριού» Ήχος και Σώμα, θα γίνει στο  Υστερομινωικό ΙΙΙ Νεκροταφείο Αρμένων, την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 8.30 μ.μ.

Πρόκειται για μία χορευτική performance με κύριους πρωταγωνιστές, ένα σώμα κι ένα βιολοντσέλο, που αποβλέπει στη συνύπαρξη αυτών των δύο στοιχείων, στο χώρο και το χρόνο, μέσα από μία λιτή και αφαιρετική αισθητική.

Ο ήχος σε συνδυασμό με το σώμα της χορεύτριας δημιουργούν ένα σύμπαν που συνδέεται με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας και συνεύρεσης, αναζητά την αρμονία και την έκφραση, διαμορφώνοντας ένα κολάζ κινητικών και ηχητικών μοτίβων.

Οι δύο performer (χορεύτρια, μουσικός) εμπλέκονται σ ένα ταξίδι ρυθμικών εναλλαγών και ερεθισμάτων που λαμβάνει ο ένας από τον άλλον, δημιουργώντας στιγμές που δρουν αυτόνομα αλλά και συγχρονισμένα με σκοπό να παράγουν μία σχέση συμπληρωματική σε μία κοινή πορεία.

Συντελεστές παράστασης

Σύλληψη/Χορογραφία: Πέρσα Σταματοπούλου

Μουσική/Βιολοντσέλο: Κωστής Θέος

Ερμηνεύει: Πέρσα Σταματοπούλου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ