ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοσμοσυρροή στην εξαιρετική παράσταση από τα Budalia

0

Ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για τον Αύγουστο στο Ρέθυμνο είναι οι Μαργαρίτες Μυλοποτάμου, όπου η Δημιουργική Ομάδα Μαργαριτών, παρουσιάζει τα Budalia. Ένα μοναδικό show που εδώ και χρόνια αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της περιοχής.

Εκατοντάδες, ήταν κάθε βράδυ οι θεατές που έφταναν από νωρίς προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση και να απολαύσουν την παράσταση που ετοίμασαν όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή τα Budalia, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τo πόσα, μπορεί να πετύχει μια ομάδα, όταν αγαπάει με πάθος αυτό που κάνει.

Οι φετινές παραστάσεις που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη είχαν τίτλο «Λε Μαζίκ Μαργιολίκ». Το σενάριο που έχει γράψει η ίδια η ομάδα, αφορούσε στην ανακάλυψη ενός πήλινου αγγείου μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, που εκμεταλλεύτηκε με σκοτεινά κίνητρα ο κάτοχος ενός ιδιωτικού μουσείου. 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές παρακολούθησαν μια σειρά από ευτράπελα, εικασίες, αλλά και ενδείξεις χωρίς αποδείξεις που προσπαθούσαν να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα: Τι είναι τελικά αυτό το Μαζίκ Μαριολίκ, ευχή ή κατάρα;

Το «Λε Μαζίκ Μαργιολίκ», που παρουσιάστηκε από ερασιτέχνες ηθοποιούς όλων των ηλικιών, μοίρασε απλόχερα γέλιο σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στο χώρο του γηπέδου των Μαργαριτών που η ομάδα κατάφερε να μεταμορφώσει σε θέατρο για λίγες μέρες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η χρήση παλιότερων σκηνικών που στόλισαν την πλευρά του θέατρου  που υποδέχονταν τους θεατές.

Η σκηνοθεσία του Βασίλη Ξενικάκη, κατάφερε να απογειώσει τις παραστάσεις που κατά γενική ομολογία μάγεψαν το κοινό, χαρίζοντας στο θίασο ένα ενθουσιώδες παρατεταμένο χειροκρότημα. 

Είναι σημαντικό ν’ αναφερθεί ότι η Δημιουργική Ομάδα Μαργαριτών είναι μια από τις μακροβιότερες ομάδες που δρα καλλιτεχνικά στην ενδοχώρα στο Μυλοπόταμο κι έχει καταφέρει να ταυτίσει το χωριό καταγωγής της, τις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου με το θέατρο.

Το μελανό σημείο όλης αυτής της προσπάθειας, είναι ότι παρά τα 27 χρόνια παρουσίας της ομάδας στα πολιτιστικά δρώμενα, παραμένει καλλιτεχνικά άστεγη, περιμένοντας χρόνια ένα πολυχώρο τέχνης για να στεγαστεί το όραμά της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ