ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο για τη σχολική χρονιά 2023-2024

0

Αγαπητοί συμπολίτες, το Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνου είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης μας αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΦΕΚ.: 815/22.09.1995. Τεύχος Β’) και διαγράφει μια αξιόλογη διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο ποιοτικής μουσικής παιδείας με όραμα δημιουργικότητας, δημιουργίας μουσικών κοινοτήτων και υποστήριξης μελλοντικών μουσικών ερμηνευτών.

Το Δημοτικό Ωδείο  Ρεθύμνης αποτελεί ένα αξιέπαινο παράδειγμα επιτυχημένης ανοδικής πορείας στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης. Συνεργατικά με τη διοίκησή του συμβάλλει τα μέγιστα στην καθολική- ποιοτική, παρεχόμενη μουσική εκπαίδευση.

 Η αγαστή συνεργασία μεταξύ του συλλόγου εκπαιδευτικών του Δ.Ω.Ρ. αποτελεί κινητήριο δύναμη για την υλοποίηση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων με σκοπό τη μουσική ενδυνάμωση των μαθητών/σπουδαστών.

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δ.Ω.Ρ., συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτιστικής κουλτούρας. Οι υποχρεωτικές εξετάσεις στο τέλος  της σχολικής χρονιάς σε θεωρητικά και μαθήματα επιλογής μουσικού οργάνου παρέχουν πιστοποίηση παρακολούθησης τάξεων για απόκτηση τίτλου σπουδών, αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η ομάδα του Δ.Ω.Ρ., διευθυντής, δάσκαλοι και καθηγητές, εργάζονται από κοινού για να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν ένα πλήρες και ποιοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα προς όφελος των μαθητών/σπουδαστών. Κατά την περσινή χρονιά 2022-2023, εγγράφτηκαν και παρακολούθησαν τα προγράμματά μας 335 μαθητές/σπουδαστές.  

Οι εγγραφές για την εκμάθηση των μουσικών οργάνων καθώς και για τα προαπαιτούμενα μαθήματα θεωρίας της μουσικής, για την σχολική χρονιά 2023-2024, ξεκίνησαν για το Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνου.

Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή: οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την ειδική αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1JuF9NQ6MJe1WEmNYrOx8BNofx4g0j5HrWkPtr3d2HQE/edit

Φέτος στο Δ.Ω.Ρ θα λειτουργήσουν:

  • Τμήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά ηλικίας 3 έως 5,5 ετών.
  • Προπαρασκευαστικά Τμήματα Γενικής Προπαιδείας για παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών.

Εκμάθηση Μουσικών Οργάνων:

  • Έγχορδα: Βιολί - Κιθάρα (κλασσική-ακουστική-ηλεκτρική) –  Ηλεκτρικό Μπάσο - Λύρα – Λαούτο & Μαντολίνο.
  • Πληκτροφόρα: Ακορντεόν - Πιάνο – Ηλεκτρικό Πιάνο & Αρμόνιο .
  • Πνευστά: Φλάουτο – Κλαρινέτο - Κόρνο - Τρομπέτα – Τρομπόνι και Τούμπα.
  • Τραγούδι: Μονωδία (κλασσικό τραγούδι) – Σύγχρονο Τραγούδι.
  • Θεωρητικά: Βυζαντινή Μουσική – Ανώτερα Θεωρητικά και Υποχρεωτική Θεωρία.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Δ.Ω.Ρ., είναι τα πολύ χαμηλά δίδακτρα, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Διευθυντή του Δ.Ω.Ρ. στο τηλέφωνο: 6979973916 και στο e-mail: [email protected] ή a[email protected].

Το Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης παραμένει ένα πρότυπο για την επιτυχημένη ανάπτυξη της τέχνης και της μουσικής εκπαίδευσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ