ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: «Σημεία της πόλης» μέσω της παιδικής ματιάς - Μικροί ζωγράφοι ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους

0

 Το ταλέντο των παιδιών ξεδιπλώνεται στους τοίχους του χώρου, εντυπωσιάζοντας και προβληματίζοντας όλους μέσα από το όραμα τους για τις πινελιές του κόσμου

Δεκάδες παιδικά έργα τέχνης και ηχηρά μηνύματα πλημμυρίζουν από την Τετάρτη το Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, στην έκθεση με τίτλο «Σημεία της πόλης μας».

Το ταλέντο των παιδιών ξεδιπλώνεται στους τοίχους του χώρου, εντυπωσιάζοντας και προβληματίζοντας όλους μέσα από το όραμα τους για τις πινελιές του κόσμου.

Με αφετηρία τα σημεία της πόλης μας μέσα από τη ματιά των μικρών καλλιτεχνών, δημιουργήθηκε μια μεγάλη έκθεση στο Σπίτι του Πολιτισμού, που φιλοξενεί έργα από μαθητές του εργαστηρίου «Παιχνιδοκαμώματα», γεμίζοντας το χρώματα και σκέψεις σε διάφορες θεματικές. Τα παιδιά δουλεύουν με την απεριόριστη φαντασία τους και αποτυπώνουν στα έργα τους όλα αυτά που οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν.

Τα Παιχνιδοκαμώματα παρουσιάζουν παράλληλα σε μια ζεστή γωνιά της έκθεσης το κόμικ «Γιατί το έσκασε το Πάγκρεας;» , το οποίο εικονογράφησαν για μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, για την ανοσοκαταστολή στον καρκίνο του παγκρέατος. Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία με δυνατές εικόνες, και σίγουρα αποτελεί θησαυρό για κάθε παιδί που θα το έχει στο σπίτι του.

Όλα τα έσοδα του κόμικ θα διατεθούν για την έρευνα και θα μεταφραστεί σε 4 γλώσσες, ανάμεσα τους και η Μπράιγ. Παράλληλα, το έργο συνοδεύει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή αφιέρωση, ελπίζοντας με το περιεχόμενο του να στείλει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την καταπολέμηση της νόσου.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ