ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Άννας Τζανιδάκης για την ιστορία του θεάτρου στο Ρέθυμνο τον 20ο αιώνα

0

Πρόκειται για το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας, της οποίας το αποτέλεσμα αποτέλεσε την διδακτορική διατριβή της Άννας Τζανιδάκη, η οποία μάλιστα έλαβε το ανώτερο ακαδημαϊκό πτυχίο με άριστα! 

Η Άννα Τζανιδάκη, σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική της διατριβή έγινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και λόγω της πρωτοτυπίας του θέματος έλαβε διετή υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Επίσης έχει σπουδάσει υποκριτική στο Σχολείο Θεάτρου Ρεθύμνου και σήμερα είναι εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Το βιβλίο της αναφέρεται στην ιστορία του θεάτρου στο Ρέθυμνο κατά τον 20ο αιώνα και διακρίνεται για την καταγραφή σημαντικών ιστορικών στοιχείων για ένα τομέα, ο οποίος επιστημονικά δεν είχε ερευνηθεί έως σήμερα. 

Η παρουσίαση του έγινε με πρόλογο του καθηγητή του τμήματος φιλολογίας του Π.Κ. Δρ Μανώλη Σειραγάκη και στην συνέχεια με ένα πολυδιαδραστικό βίντεο, ζωντανή μουσική και πρόζα, παρουσιάστηκε η ιστορική διαδρομή του θεάτρου στον τόπο μας. 

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έκανε η Περιηγητική Λέσχη ενώ ο Θεατρικός Περίπλους είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια. Η μουσική ήταν των Λευτέρη Τζαγκαράκη και Θανάση Παπαθανασίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ