ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιβαλλοντική μόλυνση από το ΧΥΤΑ Αμαρίου

0

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες θεωρήθηκαν ευεργετικές τόσο για τον αγροτικό κόσμο, όσο και για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Δυστυχώς όμως εκτός από τα θετικά που έφερε η έντονη βροχόπτωση, ήρθε και να μας υπενθυμίσει για μια ακόμη φορά το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Αμαρίου, με τα στραγγίσματα, καθώς το νερό της βροχής «ξέπλυνε» τα σκουπίδια και παρέσυρε τα στραγγίσματα με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη θαλάσσια περιοχή του Σταυρωμένου.

Οι φωτογραφίες που τράβηξαν και μας έστειλαν κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου, από τη διακλάδωση Αρκάδι με Καβούσι, δείχνουν καθαρά το πρόβλημα που δημιουργείται στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής κάθε φορά που υπάρχουν βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα πάντως με τους κατοίκους, στην περιοχή διενεργείται εδώ και 15 χρόνια ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, που όχι μόνο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, αλλά έχει και επιπτώσεις στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς είναι ορατή η μόλυνση της θάλασσας από τους αφρούς και τα μαύρα στραγγίσματα, τα οποία αλλάζουν το χρώμα τα θάλασσας στο σημείο που εκβάλουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη οι κάτοικοι της περιοχής της δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο θα συζητηθεί η υπόθεση τον ερχόμενο Μάιο. Μάλιστα, όπως οι ίδιοι τονίζουν δεν σκοπεύουν να υποχωρήσουν μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέου χώρου για το ΧΥΤΥ που θα εξυπηρετεί τους δήμους του Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ