ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η θέση του Δημάρχου Μυλοποτάμου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Ρεθύμνης

0

Στην ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 συμμετείχαν οι τοπικές αρχές και οι εμπλεκόμενοι φορείς για να συζητήσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και των Κέντρων Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνης.

Τη συζήτηση συντόνιζε η Αντιπεριφερειάρχης κα. Μαίρη Λιονή, δίνοντας πρώτα το λόγο στους υγειονομικούς για την κατάθεση των αιτημάτων τους, ακολούθως το λόγο πήραν οι δήμαρχοι, ενώ στο τέλος τοποθετήθηκαν οι Βουλευτές.

Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Κλάδος Γεώργιος τοποθετήθηκε ως εξής:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι εδώ επιθυμούμε την καλύτερη δυνατή λύση για αυτό το κρίσιμο ζήτημα, προς όφελος της κοινωνίας μας. Είναι ζωτικής σημασίας να εργαστούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, στοχεύοντας στην επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Ο καθένας από εμάς, από τη δική του θέση, πρέπει να συμβάλει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, ώστε οι γιατροί να επιλέγουν να υπηρετήσουν Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στα Κέντρα Υγείας του νομού, προσφέροντας ποιοτική δημόσια υγεία για όλους.

Δηλώνω την πλήρη υποστήριξη μου προς τους γιατρούς και αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι κρίσιμη, ειδικά στην περιοχή του Μυλοποτάμου, όπου το σύστημα υγείας πρέπει να ανταποκριθεί σε αυξημένες ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο που ο πληθυσμό αυξάνεται σημαντικά. Επιπλέον, η σοβαρή έλλειψη ειδικοτήτων, κυρίως παιδιάτρων, σε μια περιοχή με αυξημένες γεννήσεις και πολλά παιδιά στα σχολεία, καθιστά τη πρακτική του 'εντέλλεσθε' για την κάλυψη κενών σε άλλα νοσοκομεία δύο φορές την εβδομάδα, μαθηματικά αδύνατη. Είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα ώστε να αποσυμφορήσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και να εξασφαλίσουμε ποιοτική υγειονομική κάλυψη για όλους.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κλάδος ζήτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα και να προτείνουν βιώσιμες λύσεις,  με τη δέσμευση όλων για άμεσες παρεμβάσεις για τη  βελτίωση των συνθηκών δημόσιας υγείας για τους πολίτες του Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ