ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ» των Σχολικών Μονάδων της ΠΕ και της ΔΔΕ Ρεθύμνου

0

Σας ενημερώνουμε ότι, αύριο Τετάρτη 27/03/2024 και ώρα 12.12 θα πραγματοποιηθεί η σεισμική άσκηση των Σχολικών Μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου με την συμμετοχή και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Η αυριανή άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεγάλη άσκηση σεισμού με την επωνυμία “Μίνωας 2024”, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου 2024 και θα είναι μια άσκηση πεδίου πλήρους ανάπτυξης, καθώς θα λάβει χώρα  σε όλη την Κρήτη, είναι η μεγαλύτερη που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στο ελληνικό χώρο και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου και όλων των συνοδών φαινομένων τα οποία προκύπτουν από αυτόν.

Κρίνεται απαραίτητη, επομένως, κατά τη διάρκεια της αυριανής πρωινής συγκέντρωσης, μία γενική αναφορά από τους/τις Διευθυντές/ντριες στο σενάριο και στη διεξαγωγή της άσκησης, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν όλοι τη σοβαρότητα της άσκησης και το περιβάλλον ενός έντονου σεισμικού φαινομένου 6R με δυσμενείς συνέπειες.

Επισημαίνουμε ότι στην άσκηση θα υπάρχει και

  • το σενάριο μετασεισμού ύψους 5,8R εντός ολίγου χρόνου, ήτοι κατά τη διαδικασία της εκκένωσης
  • η ενυπόγραφη παραλαβή των μαθητών/τριών από τους γονείς/ κηδεμόνες τους από τον προβλεπόμενο χώρο συγκέντρωσης

Τέλος να επισημανθεί στους/στις μαθητές/τριες η ανάγκη να επικοινωνήσουν τη συγκεκριμένη άσκηση σεισμού στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ