ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Δήμος Μυλοποτάμου και η ΔΕΥΑΜ ζητά την Κήρυξη του Δήμου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης λόγω Λειψυδρίας

0

Ο Δήμος Μυλοποτάμου βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, το οποίο αποτελεί απόρροια των περιορισμένων βροχοπτώσεων που καταγράφηκαν κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η μειωμένη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της στάθμης των υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα, γεγονός που οδηγεί σε περιορισμένη απόδοση των γεωτρήσεων και άλλων πηγών ύδρευσης της περιοχής μας. Οι πιέσεις στο υδρευτικό σύστημα έχουν πλέον φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και συνεχώς αυξάνονται, ενώ οι ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης παραμένουν υψηλές, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Υπό το πρίσμα αυτών των δεδομένων, ο Δήμος Μυλοποτάμου αποφάσισε να υποβάλει αίτημα για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση και ενίσχυση των αρμόδιων αρχών και φορέων.

Το αίτημα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως:

  • Ενίσχυση των μέτρων προστασίας των υδάτινων πόρων.
  • Ικανοποίηση αιτημάτων χρηματοδότησης για έργα υδροδότησης.
  • Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης που εμφανίζουν συχνές διαρροές.
  • Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και επισκευή, καθώς και συντήρηση των υφιστάμενων γεωτρήσεων για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους.
  • Ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και προώθηση πρόσθετων μέτρων και έργων προστασίας των υδάτινων πόρων.

Με τις παραπάνω ενέργειες, ο Δήμος Μυλοποτάμου στοχεύει στη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής νερού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της περιοχής, καθώς και στην αποτελεσματική διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης λειψυδρίας που αντιμετωπίζει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ