ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιστολή της κα Ειρήνης Κουτσαλεδάκη για μια νέα ολιστική προσέγγιση για τις αθλητικές υποδομές του Ρεθύμνου

0

Την ανάγκη για συνεργασία ως προς τον κοινό στόχο της ουσιαστικής αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Ρεθύμνου αναδεικνύει με παρέμβαση της η επικεφαλής του  Δημοτικού Συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη. Ειδικότερα, η κ. Κουτσαλεδάκη με επιστολή προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Νίκο Προβιά ζητάει να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία ένα ουσιαστικό θεσμικό διάλογο προκειμένου να επιτευχθεί μια νέα ολιστική προσέγγιση για τις αθλητικές υποδομές του Ρεθύμνου. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε Αθλητισμού,

Αγαπητέ Νίκο,

Οι πολίτες μας επέλεξαν όχι για να λειτουργήσουμε ως μια ιδεοληπτική και άνευ ουσίας αντιπολιτευτική φωνή αλλά για να είμαστε η φωνή τους σε μια αξιακή ταύτιση με στόχο τη δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης και σύνθεσης προκειμένου να γινεί ο Δήμος μας καλύτερος. Επιθυμούμε να συζητήσουμε με βάση την αυτοδιοικητική μας πρόταση για τον αθλητισμό και να την καταστήσουμε σημείο αναφοράς για μια ουσιαστική βελτιωτική εκκίνηση της νέας δημοτικής περιόδου.  Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι σε ότι αφορά το συνδυασμό μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε στο ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης προτάσσοντας τη συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας. Ειδικά για το ζήτημα του αθλητισμού θεωρούμε αδιανόητο να μην αντιλαμβανόμαστε όλοι  την τραγική υστέρηση του Ρέθυμνου στον συγκεκριμένο τομέα με δεδομένο ότι  αντιμετωπίστηκε  για πολλά χρόνια απαξιωτικά ως μια δευτερεύουσα δραστηριότητα σε επίπεδο δημοτικού έργου.

Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία για μια νέα αρχή. Η παρουσία σου και οι γνώσεις σου αποτελούν ένα σημαντικό εχέγγυο να αλλάξουμε προσέγγιση και όλοι μαζί ως δημοτικό σύστημα να αναπτύξουμε ένα ολιστικό σχεδιασμό αποδεικνύοντας στην πράξη ότι έχουμε  τη βούληση για να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες αθλητικές υποδομές στα παιδία μας.

Πρέπει να αναπτύξουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το Μελίνα Μερκούρη, να στηρίξουμε τις υποδομές για την άρση βαρών, τα ανοιχτά γήπεδα  στους 4 μάρτυρες, το γήπεδο  της Σοχώρας που έχει μείνει στάσιμο, αλλά και αυτά που ερημώνουν στους οικισμούς του Δήμου μας, χωρίς να αξιοποιούνται καν  ή να συντηρούνται τουλάχιστον. Να ενισχύσουμε τη συνεργασία με τα σωματεία κολύμβησης για το κολυμβητήριο με τη δυναμική του αθλήματος.

Είναι μόνο μερικά παραδείγματα όλων όσων πρέπει να αλλάξουν. Για εμάς, ο αθλητισμός δεν είναι brand αλλά μια ανάγκη και δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας. Ακριβώς για αυτό αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τους φορείς του αθλητισμού γύρω από τα κρίσιμα θέματα των αθλητικών μας υποδομών, ξεκαθαρίζοντας πως θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης και βελτίωσης της υφισταμένης κατάστασης». 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ