ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΛΣΤΑΤ - Αύξηση 9,6% στην εστίαση το 2023: Τι λένε επιχειρηματίες εστίασης στο Ρέθυμνο

0

 9.6% αύξηση στο τζίρο των επιχειρήσεων της εστίασης σημειώθηκε το 2023 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με το Ρέθυμνο να κατέχει το μικρότερο ποσοστό αύξησης πανελλαδικά. Οι επιχειρηματίες της εστίασης, μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα που πέρασε, αποδίδοντας τη μικρή αυτή αύξηση στα πολλά καταστήματα που παραμένουν κλειστά κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Αύξηση της τάξης του 9,6% σημειώθηκε στις επιχειρήσεις της εστίασης το 2023 σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ανάσα φαίνεται πως πήρε το περασμένο έτος ο κλάδος της εστίασης, με το Ρέθυμνο ωστόσο, να σημειώνει τη μικρότερη αύξηση πανελλαδικά, στο τελευταίο τρίμηνο του 2023. Πιο συγκεκριμένα:

Στο σύνολο των επιχειρήσεων των υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το δ’ τρίμηνο 2023 ανήλθε σε 1.979.722.478 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,3% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 1.861.816.389 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2023 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (12,5%) και η μικρότερη αύξηση (2,2%) στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (6%).

Οι επιχειρηματίες της εστίασης στο Ρέθυμνο, τονίζουν ότι το 2023 ήταν ένα εξαιρετικά καλό έτος, το οποίο έδωσε μια πολύ δυνατή σεζόν. Τη μικρή αύξηση σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ, αποδίδουν στο γεγονός ότι στο τελευταίο τρίμηνο πολλά είναι τα καταστήματα που κλείνουν, ενώ ταυτόχρονα η έλλειψη πυλών εισόδου της πόλης, δεν ευνοεί την επισκεψιμότητα.

Στοίχημα για τους επιχειρηματίες στην εστίαση αποτελεί η διατήρηση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών του Ρεθύμνου, με τους ίδιους να ζητούν βοήθεια και συνεργασία από τους νομοθέτες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προβαίνουν.Την ίδια στιγμή, η ακρίβεια γονατίζει αρκετούς καταστηματάρχες, οι οποίοι φαίνεται πως κάθε χρόνο δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταπεξέλθουν, χαρακτηρίζοντας το χειμώνα του 2023 ως ε-ξαιρετικά δύσκολο.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ