ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα

0

Πλήθος κόσμου έσπευσε να υποδεχτεί σήμερα το απόγευμα στη μαρίνα Ρεθύμνου την Ολυμπιακή Φλόγα, που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με τελικό προορισμό το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ρέθυμνο ξεκίνησε με την παραλαβή της Φλόγας από 1ο λαμπαδηδρόμο στη λεωφόρο Σοφ. Βενιζέλου και ακολούθησε εναλλαγή λαμπαδηδρόμων σε άλλες 3 θέσεις μέχρι την μαρίνα Ρεθύμνου.

Η τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις Μαρίνα πραγματοποιήθηκε παρουσία αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε., της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», τοπικών αρχών και πολιτών. Ακολούθησαν, η Ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας, η έπαρση σημαιών: Ολυμπιακών Αγώνων, Γαλλίας και Ελλάδος και οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Ρεθύμνης, του Εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και του Εκπροσώπου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Στο πλαίσιο της τελετής έγινε ανταλλαγή δώρων της Γαλλικής αντιπροσωπείας και του Δήμου Ρεθύμνης.

Λαμπαδηδρόμοι ήταν οι Δημήτρης Κοκολάκης, Ανδρέας Μπενάκης, ο Ολυμπιονίκης Ανδρέας Ζήσιμος, ο Γιώργος Προβιάς, Χρυσή Λιονή και Παναγιώτης Μανούσακας.

Στην τελετή μετείχαν οι μουσικοχορευτικοί Σύλλογοι του Ρεθύμνου Χοροκρητες, Νικηφόρος Φωκας, Ακρήτες και Όμιλος Τζανιδακη και το μουσικό σχήμα του Πέτρου Μαρούλη.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, τρεις Ρεθύμνιοι λαμπαδηδρόμοι μετέφεραν διαδοχικά την Ολυμπιακή Φλόγα μέχρι το Ενετικό Λιμάνι και από εκεί συνέχισε το ταξίδι της για τα Χανιά.

Την τελετή παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Νίκος Προβιάς, ο οποίος ήταν και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ενώ την παρουσίαση στα γαλλικά έκανε η πρώην αντιδήμαρχος κ. Πέπη Μπιρλιράκη.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ «ΠΑΡΙΣΙ 2024»  

 

Την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρέθυμνο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του είπε τα εξής: 

"Αγαπητοί Κύριοι Εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής “Παρίσι   2024» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Αγαπητοί φίλοι – λαμπαδηδρόμοι

Κυρίες και Κύριοι

Το Ρέθυμνο, ως πόλη της Ελλάδας, της  γενέτειρας του Ολυμπιακού ιδεώδους το οποίο μεταλαμπάδευσε σε όλο τον κόσμο, καλωσορίζει την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή, αντάξιες του ισχυρού συμβολισμού της.

Με την πολύτιμη συνδρομή των άξιων λαμπαδηδρόμων μας και την άψογη οργανωτική επιμέλεια της Ελληνικής και Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  συντροφεύουμε νοερά την Ολυμπιακή Φλόγα στο ταξίδι της προς το Παρίσι , τη διοργανώτρια πόλη των 33ων  Ολυμπιακών  Αγώνων, με το δικό μας μήνυμα  Ειρήνης, Αλληλεγγύης, Ενότητας και Συναδέλφωσης των Λαών.

Σε τούτη τη  δύσκολη συγκυρία που διέρχεται  ο πλανήτης μας λόγω των ενεργών εμπόλεμων συρράξεων,  των δραματικών επιπτώσεων της συντελούμενης κλιματικής αλλαγής, της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, των ακραίων ανταγωνισμών, του θρησκευτικού και πολιτικού φανατισμού, που υποβαθμίζουν συστηματικά την ανθρώπινη ζωή, οφείλουμε να συνταχθούμε, καθολικά και επίμονα, με τα ιδανικά και τις αρετές που πρεσβεύει και υπηρετεί ο Ολυμπισμός.

Να πιστέψουμε στην ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης και διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής, ως τη μόνη ασφαλή εγγύηση αξιοπρεπούς διαβίωσης και επιβίωσης του είδους μας.

 Τούτη η Φλόγα, είναι ένα ισχυρό σύμβολο ελπίδας και πίστης στις θαυμαστές ικανότητες και αντοχές του ανθρώπου, διαχρονικά.

Ας τις αξιοποιήσουμε, λοιπόν, προς όφελος  της ζωής που μοιραζόμαστε στη Γη μας, επιδιώκοντας την επίτευξη μιας ακόμη   διαχρονικής διεκδίκησης,  την  οποία αναδεικνύει η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Την  Ισότητα των Φύλων.

Στόχο που επιδιώκουμε και στο Ρέθυμνο, με όλα τα διαθέσιμα μέσα: τις κοινωνικές μας δομές, τη συνέργεια μας με πανεπιστημιακά ιδρύματα και  οργανωμένες συλλογικότητες και  το στρατηγικό μας σχεδιασμό που είναι σταθερά προσανατολισμένος στην εξάλειψη κάθε διάκρισης που πλήττει την κοινωνική μας συνοχή,   στην άμβλυνση των ανισοτήτων, στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στην προστασία των δικαιωμάτων, των δικών μας και των συνανθρώπων μας, και στη διασφάλιση στης ισότητας σε κάθε έκφραση του κοινού μας βίου.

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδη η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας και η σύντομη στάση της στο Ρέθυμνο όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας μας,  να φωτίσει την προσωπική  και συλλογική μας συμπόρευση,  να ενεργοποιήσει την εσωτερική μας επιθυμία για υπέρβαση των δυσκολιών και να τροφοδοτήσει τη δύναμη μας για αποτελεσματική διαχείριση των κοινωνικών παθογενειών στον τόπο μας και σε όλο τον κόσμο".

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ