ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μανόλης Χνάρης: "Αναίτια και αδικαιολόγητη η εξαίρεση των σχολικών μονάδων Συβρίτου και Φουρφουρά"

0

«Εντελώς ασυνεπής ο Υπουργός Παιδείας στις εξαγγελίες του για τον χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων περιοχών του Δήμου Μυλοποτάμου ως δυσπρόσιτων – Αναίτια και αδικαιολόγητη η εξαίρεση των σχολικών μονάδων Συβρίτου και Φουρφουρά»

Την πλήρη ασυνέπεια του Υπουργού Παιδείας στις εξαγγελίες του για τον χαρακτηρισμό των σχολικών μονάδων Γαράζου, Κράνας, Δ.Ε. Ζωνιανών, Κουλούκωνα και Αγίου Μάμα Δ.Ε. Γεροποτάμου του Δήμου Μυλοποτάμου ως δυσπρόσιτων και την αναίτια και αδικαιολόγητη εξαίρεση από τον αντίστοιχο χαρακτηρισμό των σχολικών μονάδων Συβρίτου και Φουρφουρά του Δήμου Αμαρίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ρεθύμνης και των όμορων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επαναφέρει με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση – Ερώτηση του, ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Πιο συγκριμένα, ο Μ. Χνάρης επισημαίνει ότι ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, εξακολουθεί να παραμένει άλυτο το «τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων του ν. Ρεθύμνης» εξαιτίας «των πολυάριθμων κενών εκπαιδευτικών θέσεων, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να στερούνται της φοίτησης».

Μέσω αυτής της τρίτης παρέμβασης του, αναφέρεται εκ νέου στους πρωταρχικούς λόγους δημιουργίας των εκπαιδευτικών κενών στο νομό μας οι οποίοι συνοψίζονται:

  • Στην έλλειψη οικονομικών και εκπαιδευτικών κινήτρων από την Πολιτεία καθώς επίσης και
  • Στον ανεπαρκή διορισμό εκπαιδευτικών από το αρμόδιο Υπουργείο,

τονίζοντας ότι οι δυσλειτουργίες αυτές παρατηρούνται εντονότερα  στις ορεινές και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες του Γαράζου, Κράνας, Συβρίτου και Φουρφουρά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ρεθύμνης και των όμορων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Ρεθύμνου για να δοθεί λύση στο επίμαχο πρόβλημα αποτελεί η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και ο χαρακτηρισμός τους ως δυσπρόσιτων που είχε καταργηθεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός  που θα καταστήσει περισσότερο «..ελκυστική την επιλογή τους από εκπαιδευτικούς, συμβάλλοντας στην πλήρωση των κενών εκπαιδευτικών θέσεων».

Αν και ο Υπουργός Παιδείας με τις πρόσφατες εξαγγελίες του δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιούσε το εν λόγω αίτημα μας και ότι θα προέβαινε στον χαρακτηρισμό των  σχολικών μονάδων του Δήμου Μυλοποτάμου ως δυσπρόσιτων,  συνεχίζοντας αναιτιολόγητα να εξαιρεί τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες Συβρίτου και Φουρφουρά του Δήμου Αμαρίου, μέχρι και σήμερα και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής Ρεθύμνης, ερωτά εκ νέου τον αρμόδιο Υπουργό για τα ακόλουθα:

  • Αν κατόπιν των σχετικών εξαγγελιών του θα προβεί τελικά στον χαρακτηρισμό των σχολικών μονάδων Γαράζου, Κράνας, Δ.Ε. Ζωνιανών, Κουλούκωνα και Αγίου Μάμα Δ.Ε. Γεροποτάμου του Δήμου Μυλοποτάμου ως δυσπρόσιτων
  • Αν σκοπεύει να προβεί στον χαρακτηρισμό των αντίστοιχων σχολικών μονάδων Φουρφουρά και Συβρίτου του Δήμου Αμαρίου ως δυσπρόσιτων, τις οποίες αναίτια και αδικαιολόγητα εξαιρέσε από τις δεσμεύσεις του, καίτοι πληρούν τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού τους ως τέτοιων και
  • Αν επεξεργάζεται την πρόταση μας για τον χαρακτηρισμό των εν λόγω σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και των αντίστοιχων σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως δυσπρόσιτων, και αν ναι ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ