ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεχίζονται τα παράπονα για την οδό Κολοκοτρώνη

0

 Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της οδού Κολοκοτρώνη στην Καλλιθέα, που φτάνουν συνεχώς μέχρι τα γραφεία της εφημερίδας μας, καθώς μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης της εν λόγω οδού, τα προβλήματα φαίνεται να πολλαπλασιάστηκαν.    

Ειδικότερα, για πολλαπλασιασμό των προβλημάτων μιλούν κάτοικοι της οδού Κολοκοτρώνη αφού η αψυχολόγητη, -όπως την χαρακτηρίζουν- εξαφάνιση των θέσεων στάθμευσης σε όλο το μήκος του δρόμου, οδηγεί τόσο τους ίδιους αλλά και τους επαγγελματίες οδηγούς σε παρατυπίες, όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες.    

Σύμφωνα με τους ίδιους, όπως αποδείχτηκε το πρόβλημα της μείωσης των θέσεων στάθμευσης σε συνδυασμό με το υπερβολικό -σε σχέση με το οδόστρωμα- πλάτος των πεζοδρομίων, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα έργο υποδομής, για να φιλοξενήσει όλον αυτό τον όγκο των αυτοκινήτων, έφερε αποτελέσματα που δεν έχουν σχέση με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μιας ολόκληρης περιοχής, που κάποιοι περίμεναν λόγω της ανάπλασης. 

«Το υπερβολικό πλάτος των πεζοδρομίων και η στενότητα του οδοστρώματος δυσκολεύουν την πρόσβαση στα γκαράζ των πολυκατοικιών ακόμα και στα μικρά επιβατικά αυτοκίνητα, αφού δεν υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη», είπε κάτοικος αναφέροντας ότι τα ελαστικά των αυτοκίνητων που προσπαθούν να στρίψουν και να μπουν σε γκαράζ «βρίσκουν» πάνω στις γωνίες των πεζοδρομίων.

«Συγχρόνως», όπως πρόσθεσε «η στενότητα αυτή, εμποδίζει και τα μεγάλα οχήματα όπως λεωφορεία να στρίψουν από την οδό Κολοκοτρώνη προς την οδό Κωνσταντινουπόλεως και να προσεγγίσουν τα σχολεία που βρίσκονται στην άνω Καλλιθέα. Και μπορεί τα σχολεία να βρήκαν τρόπο να εξυπηρετούνται από δρόμους που βρίσκονται νοτιότερα της εν λόγω οδού, όμως το πρόβλημα παραμένει, αφού ένα μεγάλο αυτοκίνητο δεν μπορεί να στρίψει στο σημείο». Μάλιστα ο ίδιος αναρωτήθηκε αν μπορεί να στρίψει ένα πυροσβεστικό όχημα ή ένα ασθενοφόρο, αφού οι κάτοικοι λόγω των ελάχιστων θέσεων εκμεταλλεύονται για στάθμευση ακόμα και τις γωνίες των οδών. 

«Η έλλειψη των θέσεων στάθμευσης οδηγεί τα αυτοκίνητα να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια, που λόγω πλάτους φιλοξενούν ακόμα και μεγάλα φορτηγά, τα οποία σε περιπτώσεις φορτοεκφόρτωσης ή θα πρέπει να κλείσουν το δρόμο μέχρι να ολοκληρώσουν την παράδοσή τους ή να ανέβουν στο πεζοδρόμιο για να μην επηρεάσουν την κυκλοφορία» είπε ο ίδιος τονίζοντας μάλιστα ότι εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου.

«Ούτε τους κάδους δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε εύκολα», είπε, «αν κάποιος προσπαθήσει να μεταφέρει δύο βαριές σακούλες με το αυτοκίνητο, θα κλείσει την κυκλοφορία μέχρι να κατέβει και να τις πετάξει» και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα αυτοκίνητα, δεν εξαφανίζονται επειδή λιγόστεψαν τα παρκινγκ και φυσικά «το παρκάρετε στη μαρίνα» έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί πανάκεια για τους οδηγούς που ψάχνουν χώρο να σταθμεύσουν και να πάνε στο σπίτι τους».  Κλείνοντας πάντως, ζήτησε από δήμο να ασχοληθεί με το πρόβλημα και δώσει λύσεις προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και η οδός να γίνει λειτουργική.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ