ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

1994-2024: Σαν να μην πέρασε μια μέρα - REUNION 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνου

0

 Ήταν 9 Ιουνίου 1994 όταν έπεσε η «αυλαία» της δικής μας μαθητικής ζωής… Εκείνη την ημέρα συναντηθήκαμε για τελευταία φορά στο σχολείο μας -στο 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου- και όλοι μας με ανάμεικτα συναισθήματα αγκαλιαστήκαμε, γελάσαμε, πειράξαμε ο ένας τον άλλο, δακρύσαμε και ανταλλάξαμε ευχές για το καλοκαίρι και για τους νέους δρόμους που θ’ ανοίγονταν μπροστά μας… Όλοι μας υποσχεθήκαμε ότι δεν θα χαθούμε και κάπως έτσι χωριστήκαμε και ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του.

Τα επόμενα χρόνια βρήκαν κάποιους από εμάς στα φοιτητικά έδρανα, κάποιους άλλους  στον εργασιακό στίβο και κάποιους ακόμα στην αγκαλιά της οικογένειας που από νωρίς δημιούργησαν.

Τριάντα χρόνια μετά και αφού πλέον όλοι έχουμε πάρει τον δρόμο μας επαγγελματικά και προσωπικά, βρεθήκαμε ξανά και τότε η σελίδα στο ημερολόγιο έδειχνε 23 Αυγούστου 2024! Κι ήταν πραγματικά σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα από τότε!!

Το ραντεβού δόθηκε στο ίδιο σημείο που χωριστήκαμε κάποτε. Στο σχολείο μας. Κι όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί (διότι κάποιοι απουσίαζαν λόγω άλλων υποχρεώσεων) με την πρώτη ματιά, με την πρώτη λέξη που ψελλίσαμε αναγνωρίσαμε ο ένας τον άλλο χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις. Ευτυχώς ο χρόνος ήταν σύμμαχος μας και τα σημάδια που μας άφησε τουλάχιστον δεν αλλοίωσαν ούτε την όψη μας, αλλά ούτε και την ψυχή μας!!

Εξαιρετικά χαρούμενοι που ξανασυναντηθήκαμε ανταλλάξαμε αγκαλιές και φιλιά, είπαμε εν τάχει τα νέα και τις αναμνήσεις μας και αυτή την φορά ΕΜΕΙΣ καλοδεχτήκαμε τους καθηγητές μας «καθοδηγώντας» τους σε όσα θα ακολουθούσαν. Μαζί μας ήταν οι καθηγητές μας, Μαρία Βουμβουράκη, Βαρβάρα Παναρετάκη, Μαρία Φραγκιαδάκη, Μάρκος Αποστολάκης και Ανδρέας Ταξάκης.

Η συνέχεια στο beach bar «Τζαμάικα» στο Γεράνι θύμιζε κάτι από την πενταήμερη εκδρομή μας στην Ρόδο. Λίγο φαγητό, αλκοόλ όσο άντεχε ο καθένας και τεράστια δόση καλοπέρασης μετά μουσικής, τραγουδιού και χορού έως τις πρώτες πρωινές ώρες!

Άλλωστε για την ασφαλή μετακίνηση μας είχε φροντίσει το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου που μας εξασφάλισε τον «οδηγό της παρέας», κ. Ανδρέα Νικολακάκη τον οποίο και ευχαριστούμε! Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τον Αντιπρόεδρο του ΚΤΕΛ, κ. Γιώργο Χατζηδάκη για την χορηγία της δωρεάν μετακίνησης μας.

Μετά την φετινή μας συνάντηση ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το προσεχές μέλλον -και όχι σε μία 10ετία από σήμερα- και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε μία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης οργανώνοντας μια εθελοντική αιμοδοσία για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εις το επανιδείν!!

Οι απόφοιτοι του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου έτους 1994:

Λία Βαβουράκη, Βαγγελιώ Μυλωνάκη, Στέλλα Μαυρίδου, Μαριλένα Βελονάκη, Μαριλένα Γαγάνη, Κάτια Γιαννετάκη, Βαγγελιώ Γκαγκαουδάκη, Χρυσούλα Καρινιωτάκη, Βαγγελιώ Κουταλά, Ελευθερία Μυστράκη, Μαρία Γαβαλά, Βαγγελιώ Ηλιάκη, Αθηνά Μαρκάκη, Ελένη Αντωνάκη, Χριστίνα Παπαδοσηφάκη, Πένυ Εφεντάκη, Πηνελόπη Μπικάκη, Κλεονίκη Γαζοράκη, Γεωργία Βουρβαχάκη, Ράλια Γαληνού, Ζαχαρένια (Zάνια) Γελασάκη, Πέτρος Στεφανάκης, Γιάννης Παντελάκης, Θανάσης Μαθιουδάκης, Νίκος Κουμνάς, Γιώργος Κουρμούλης, Γιώργος Μαμαλάκης, Μάνος Πετρακάκης, Αχιλλέας Τσομπανάκης, Μανόλης Δινιακός, Γιάννης Κακογιαννάκης, Γιάννης Αρχοντάκης, Στέλιος Αρχοντάκης, Γιάννης Ζωγραφάκης, Διονύσης Αχτύπης, Θεόφιλος Αποστολάκης, Αντώνης Κοκοτσάκης, Γιώργος Βουγιουκαλάκης, Στέλιος Καλογεράκης, Πέτρος Γαβαλάκης, Κώστας Πετράκης και Στέλλα Μαθιουδάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ