ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκπαιδευτική περιήγηση του Σ.Δ.Ε Ρεθύμνου στα μνημεία της παλιάς πόλης

0

 Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, οι εκπαιδευόμενοι/ες κι οι εκπαιδευτές/τριες του Σ.Δ.Ε Ρεθύμνου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα ιστορικά μνημεία της παλιάς πόλης.
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Ανάδειξης και Προστασίας Παλιάς Πόλης και Μνημείων του Δήμου Ρεθύμνου. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα μνημεία της παλιάς πόλης με τη βιωματική προσέγγιση για την τοπική ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά  της πόλης», η υπεύθυνη αρχαιολόγος του Γραφείου Παλιάς Πόλης, κ. Ματίνα Αρβανίτη παρουσίασε με απλό, κατανοητό και τεκμηριωμένο τρόπο τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της παλιάς πόλης  (Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, Μεγάλη πόρτα, Λότζια, Ενετικό λιμάνι, κ.α.).
Οι εκπαιδευόμενοι/ες κι οι εκπαιδευτές/τριες  του Σ.Δ.Ε Ρεθύμνου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, να ανακαλύψουν την πολιτιστική ταυτότητα της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου και να «συνομιλήσουν» με τα μνημεία της πόλης, απολαμβάνοντας την αισθητική τους και  διευρύνοντας  τις ιστορικές τους γνώσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ