ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σάκης Αρναούτογλου από το Ρέθυμνο: «Οι ευρωεκλογές αυτές έχουν να κάνουν με σημαντικές προκλήσεις που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα»

0

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε σήμερα Σάββατο 18/05 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Τον κ. Αρναούτογλου υποδέχτηκαν στο Ρέθυμνο, ο Γραμματέας της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνου ο Ανδρέας Αντωνίου, το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Γιάννης Λίτινας και το μέλος της κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Στέλιος Βρυλλάκης.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, αφού αναφέρθηκε στο Ρέθυμνο με θερμά λόγια, χαρακτηρίζοντας το ιδιαίτερα όμορφη πόλη, μίλησε για την παρουσία του στην Κρήτη γενικά: «Εγώ βρίσκομαι σε μια προεκλογική φάση – περιοδεία. Ήρθα και στην μεγαλόνησο, ξεκίνησα από το Ηράκλειο με το ΚΤΕΛ γιατί είμαι και μισθωτός δεν έχω τα περίσσεια χρήματα να κινηθώ παντού και ζητώ συγνώμη από τους κατοίκους ολόκληρης της Κρήτης που δεν μπορώ να βρεθώ παντού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω ενημερωθεί για τα προβλήματα της Κρήτης και των άλλων νησιωτικών τμημάτων».

Στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. «Το μήνυμα μου. Βασικά θέλω να πω ότι σας παρακαλώ, ακόμα κι αν δεν ψηφίσετε εμένα -αυτό δεν είναι το πρόβλημα- είναι να πάμε στις εκλογές αυτές με μεγάλη συμμετοχή. Πιστέψτε με, διότι οι ευρωεκλογές αυτές έχουν να κάνουν με σημαντικές προκλήσεις που αφορούν όχι μόνο την καθημερινότητα των Ελλήνων στα απλά προβλήματα αλλά και θέματα τα οποία θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα όπως η κλιματική αλλαγή – κρίση - ευκαιρία αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη». Ο ίδιος στη συνέχεια αναφερόμενος στην ενότητα, τόνισε: «Πρέπει να πάμε ενωμένοι και αφού λύσουμε τα προβλήματα εμείς ως Έλληνες, ώστε να μην δίνουμε λόγους να μας επικρίνουν οι άλλοι Ευρωπαίοι. Ενωμένοι, δυνατοί σαν μια γροθιά να πάμε στο ευρωκοινοβούλιο και να υπερασπιστούμε τα δικά μας τα συμφέροντα, να βρούμε λύσεις και για την χώρα μας στα προβλήματα που είναι πολλά, αλλά και στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ζητήματα. Έχουμε μια φωνή που δεν έχουν άλλες χώρες. Η Τουρκία φτάνει τα 100 εκατομμύρια, εμείς γινόμαστε ολοένα και λιγότεροι. Φανταστείτε στο μέλλον, τι μας περιμένει εάν δεν γίνουμε σαν μια γροθιά να υπερασπιστούμε την χώρα μας».

Και πρόσθεσε: «Η κλιματική κρίση, ήδη στη βόρεια Ευρώπη με τις μελέτες που έχουν γίνει, μπορεί να γίνει μία ευκαιρία όσον αφορά στην μετάβαση και στην προσαρμογή και καινούργιων καλλιεργειών και καινούργιων συνθηκών. Στην Ελλάδα για παράδειγμα ακόμα και η τουριστική περίοδος μπορεί να επιμηκυνθεί και κατά τη διάρκεια της άνοιξης και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Μπορούν να γίνουν νέες καλλιέργειες στον αγροτικό τομέα που μπορεί να αποφέρουν πολύ περισσότερα χρήματα από ότι νομίζουμε και γενικά ο προγραμματισμός θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να μην γίνει αυτή η κλιματική αλλαγή – κρίση, φοβικό σύνδρομο. Γιατί έχω καταλάβει ότι με το που μιλάμε για κλιματική αλλαγή, ο κόσμος κλείνει τ’ αυτιά του και δεν θέλει να έχει μια συμμετοχή γιατί μπορούμε όλοι μαζί όπως συνέβη και με την τρύπα του όζοντος, να καταφέρουμε αυτό που θεωρείται ακατόρθωτο. Να καταφέρουμε να δώσουμε στις γενιές μια ελπίδα, έτσι ώστε να απολαύσουν κι αυτές ότι απολαύσαμε εμείς μέχρι τώρα».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ