ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι επιπτώσεις του φράγματος Πλατύ απασχόλησαν την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Αμάρι

0

Ημερίδα για τις επιπτώσεις του φράγματος Πλατύ στο περιβάλλον και στην κοινωνία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου στο Φουρφουρά Αμαρίου την οποία διοργάνωσε «η πρωτοβουλία πολιτών Αμαρίου για τον Πλατύ Ποταμό»

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι ομιλητές κ.κ. Παπαδάκης, Παπαδημητρίου και Θεοδωσόπουλος, ανέλυσαν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την κοινωνία που θα επιφέρει η κατασκευή ενός φράγματος, τόσο μεγάλου μεγέθους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ειπώθηκε, στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή καταστρέφουν μεγάλα φράγματα που είχαν κατασκευαστεί στο παρελθόν 240 τον αριθμό, με την καταστρατήγηση ευρωπαϊκών οδηγιών για το περιβάλλον και τα ύδατα.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση ο οποίος ανέφερε 9 διαφορετικές αιτίες ικανές να σταματήσουν το έργο.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του βουλευτή Ηρακλείου με το ΚΚΕ κυρίου Συντυχάκη του δημάρχου Αμαρίου κ. Μουρτζανού και πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών που είτε βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται, είτε να καταστρέφονται από τον αντίκτυπο που θα έχει το φράγμα στο μικροκλίμα της περιοχής

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ