ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου: «Ζητάμε την επιστροφή στην κανονικότητα – Από την ανικανότητα»

0

Έκκληση για «επιστροφή στην κανονικότητα – από την ανικανότητα» απευθύνουν με επιστολή τους προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτρη Μάλλιο, οι αστυνομικοί στο Ρέθυμνο.

Εκτός από τις σοβαρές αναφορές σχετικά με την ανοχή στην εγκληματικότητα, οι αστυνομικοί τονίζουν ότι το προσωπικό «αισθάνεται αποκαρδιωμένο εξαιτίας του τρόπου που αντιμετωπίζεται από τη διοίκηση».

΄Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων, στην επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου αποτυπώνεται το μέγεθος των προβλημάτων, αλλά και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν την ώρα που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με «ένα πολυποίκιλο παραβατικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την ανοχή και την αδράνεια της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην εγκληματικότητα, στην έλλειψη πολιτικής βούλησης και στην κάθε μορφή παρέμβασης στο αστυνομικό έργο».

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν, την κατάσταση δυσχεραίνει «η διαρκής κακοδιαχείριση του αστυνομικού προσωπικού και η συνεχόμενη αντιμετώπιση της κάθε υπηρεσιακής ανάγκης από πλευράς της Διοίκησης, με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφέρεται επίσης σε πολύ σοβαρά ζητήματα, που παραπέμπουν σε δραματικά γεγονότα στο παρελθόν, εξαιτίας της «υποτονικής αντίδρασης της τοπικής ηγεσίας στα περιστατικά εις βάρος των συναδέλφων μας «αναθρέφοντας» με αυτόν τον τρόπο συμπεριφορές οι οποίες στο παρελθόν είχαν οδηγήσει σε αιματηρά γεγονότα, με αποκορύφωμα το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του συναδέλφου μας Στάθη Λαζαρίδη».

Να υπενθυμίσουμε την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο γεννημένος το 1978 αστυνομικός, υπηρετούσε στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Χανίων. Στις 5 Νοεμβρίου 2007 αστυνομικοί των ΤΑΕ πήραν μέρος σε επιχείρηση στα Ζωνιανά, προκειμένου να κάνουν έφοδο για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης, αλλά και για την εξάρθρωση της «μαφίας του Μυλοποτάμου». Πριν καν μπουν στο χωριό, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ενέδρα αγνώστων οπλισμένων με καλάσνικοφ. Δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του Στάθη Λαζαρίδη στον αυχένα, και τον ελαφρύτερο τραυματισμό δύο ακόμα ειδικών φρουρών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ