ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Καταδίκη 41χρονου για τον φόνο του αδερφού του

0

Ενώ η κατηγορία σε βάρος του 41χρονου ήταν “ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε παράλειψη”, το δικαστήριο την υποβίβασε σε “θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο δια παραλείψεως”.

Σε 5 χρόνια φυλάκιση, με αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου και αναστολή μέχρι το Εφετείο, καταδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ένας 41χρονος υπήκοος Πακιστάν για το θάνατο του 32χρονου αδελφού του στα Αγκουσελιανά Ρεθύμνου τον Οκτώβρη του 2022.
Ενώ η κατηγορία σε βάρος του 41χρονου ήταν για “Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε παράλειψη”, το δικαστήριο την υποβίβασε σε “ θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο δια παραλείψεως”.

Ο 32χρονος έπασχε από υπερδιέγερση του θυρεοειδούς που του προκαλούσε γενικότερα προβλήματα υγείας και την φροντίδα του είχε αναλάβει ο μεγαλύτερος αδελφός του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπήρχε διαμάχη μεταξύ τους και ο 41χρονος στραγγάλισε τον 32χρονο. Το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρξε στραγγαλισμός αλλά παράλειψη φροντίδας από μέρος του 41χρονου στον αδελφό και μη άμεση μεταφορά του στο Νοσοκομείο λόγω της υπερδιέγερσης του θυρεοειδούς που προκάλεσε επιπλοκές στην υγεία του είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του.

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσαν συμπατριώτες τους, ενώ έγγραφο απέστειλε και η αδελφή του από το Πακιστάν δηλώνοντας πως ο αδελφός της είναι αθώος. Ο ίδιος στην απολογία του σε έντονη συναισθηματική φόρτιση δήλωσε αθώος.


Χανιώτικα Νέα

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ