ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μήνυμα κατά των ναρκωτικών από το Κέντρο Πρόληψης Ρεθύμνου

0

Τα στελέχη του κέντρου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την αποτροπή κάθε ατόμου από τα ναρκωτικά. Μεταξύ άλλων σε μήνυμα τους τονίζουν: "H 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως  Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, με στόχο την ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση του πληθυσμού γύρω από το φαινόμενο των εξαρτήσεων.  Μόνη της, όμως,  η μέρα αυτή δεν αρκεί για να μας προβληματίσει και να μας κινητοποιήσει προς θετικές επιλογές και υγιείς στάσεις ζωής. Η πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας χρειάζεται να είναι διαρκής και να αφορά στην   ευαισθητοποίηση του καθενός από εμάς ξεχωριστά και όλων μαζί για το τι συμβαίνει γύρω μας, καθώς και στη συνειδητοποίηση της ευθύνης που μας αναλογεί ως άτομα και ως σύνολα.
Η πρόληψη είναι μια δυναμική διαδικασία που στόχους έχει να αποτρέψει ή να αναβάλει την έναρξη της χρήσης ουσιών ή άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών,   να βοηθήσει όσους έχουν ήδη ξεκινήσει τη χρήση να μην αναπτύξουν διαταραχές χρήσης ουσιών (εξάρτηση) και τα συναφή προβλήματα υγείας και κοινωνικά προβλήματα που απορρέουν από αυτή και να ενθαρρύνει την υγιή και ασφαλή ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, ούτως ώστε να πραγματώσουν τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους. Αυτό το κατορθώνει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη θετικών σχέσεων με την οικογένεια, το σχολείο, τους συνομηλίκους, τον χώρο εργασίας και την κοινωνία, με επιστημονικά τεκμηριωμένες  παρεμβάσεις".

Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, τα στελέχη  του Κέντρου Πρόληψης, για το σχολικό έτος 2023-2024, υλοποίησαν δράσεις στην τοπική κοινότητα ( πόλη και επαρχία) της Π.Ε. Ρεθύμνου με συνολικό αριθμό ωφελούμενων  4068 άτομα. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ