ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μανόλης Χνάρης: «Απόλυτη αναγκαιότητα η άμεση στελέχωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης»

0

Στη Βουλή των Ελλήνων, διαβιβάζει ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση του – Αναφορά, απευθυνόμενη προς τον αρμόδιο Υπουργό, τις ανησυχίες και τα αιτήματα των Αστυνομικών της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους.

Στην παραπάνω Αναφορά επισημαίνονται τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της αστυνομίας της Περιφέρειας με σημαντικότερα την «… έλλειψη προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα την στιγμή που το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους αποφάσισαν να μην ενισχύσουν τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Περιφέρειας Κρήτης με προσωπικό ήτοι Ηράκλειο μία θέση, Ρέθυμνο δύο θέσεις, Χανιά μηδέν, Λασίθι μηδέν και με νέες διαταγές τους ζητούν ένστολο προσωπικό με έξοδα Δημοσίου από όλες τις Διευθύνσεις καθώς και Υπηρεσιακά Οχήματα για την ενίσχυση της Αττικής ΜΟΝΟ».

Παράλληλα παραθέτουν και τα αιτήματα τους μεταξύ των οποίων είναι:

  • Η ανανέωση του απαρχαιωμένου στόλου των μηχανοκίνητων οχημάτων που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους καθώς και η ενίσχυση τους με νέα έγχρωμα και συμβατικά οχήματα τύπου 4χ4 αγροτικά προς διευκόλυνση της αστυνόμευσης σε δύσβατες και ορεινές περιοχές.
  • Ο τρόπος λειτουργίας της νέας λέσχης σίτισης «..που κατασκευάζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, η κατασκευή νέου κτιρίου για τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ρεθύμνου και Λασιθίου, η επικείμενη λειτουργία του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Κρατουμένων με την επωνυμία ‘Κρήτη 2’ που χτίζεται στη Νεάπολη Λασιθίου και η λειτουργία παιδικού σταθμού για το Νομό Χανίων».
  • Εφαρμογή της νομοθεσίας και συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων αναφορικά με τις μεταγωγές ψυχιατρικά ασθενών δεδομένου ότι οι αστυνομικοί «… δεν είναι ούτε γιατροί ούτε έχουν γνώσεις να προστατεύσουν ιατρικά τους ασθενείς αυτούς, να απασχολούνται πέραν του οκταώρου και το άρθρο 59 του Ν. 4931/22 να έχει την τύχει να εφαρμοστεί και τα κενά που παρουσιάζονται να καλύπτονται από εμάς και μόνο…» .
  • Μισθολογική αύξηση και αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην ακρίβεια που επικρατεί.

Επειδή η ενίσχυση της αστυνόμευσης συνιστά καίριας σημασίας ζήτημα, η ανάγκη στελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού καθίσταται άκρως επιβεβλημένη. Οι υποσχέσεις και εξαγγελίες του Υπουργού, όπως επικαλούνται και τα ίδια τα σωματεία των αστυνομικών υπαλλήλων,  δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων ούτε επίσης οι δηλώσεις που παραχώρησε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ότι δήθεν η Κρήτη είναι πλήρως στελεχωμένη από προσωπικό. Η ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας των συμπολιτών μας αλλά και των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια.

Τέλος, ο Βουλευτής υπογραμμίζει  ότι, επειδή τα διαλαμβανόμενα στο ανωτέρω υπόμνημα τεκμηριώνουν εύλογα και δίκαια αιτήματα, αιτείται την άμεση δρομολόγηση όλων των αναγκαίων σχετικών ενεργειών, καθώς και την ενημέρωση της Βουλής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ