ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ζητούν αυστηριοποίηση ποινών για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών

0

Ανακοίνωση από τους αντιπροσώπους του Ν Ηρακλείου, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Ανακοίνωση αναφορικά με τις επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών, εξέδωσαν οι αντιπρόσωποι Νόμου Ηρακλείου, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζοντας  μεταξύ άλλων ότι "η πολιτεία είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να προστατεύσει τους συναδέλφους, από τέτοια περιστατικά και να τονώσει το ηθικό τους", ζητώντας παράλληλα την αυστηριοποίηση ποινών για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Στην ίδια ανακοίνωση οι αντιπρόσωποι του νομού εκφράζουν την συμπαράσταση τους "σε όλους τους τραυματισμένους αστυνομικούς" και  "ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, να απαιτούμε τα αυτονόητα".

Η ανακοίνωση

"Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε σχεδόν καθημερινά θεατές, των επιθέσεων εις βάρος αστυνομικών.
   Στο Ηράκλειο, ήδη τρεις περιπτώσεις σε λίγες μόνο μέρες, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του συναδέλφου μας, έξωθεν της οικίας της Προέδρου του Αρείου Πάγου, με βόμβες μολότοφ.
  Η πολιτεία είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να προστατεύσει τους συναδέλφους, από τέτοια περιστατικά και να τονώσει το ηθικό τους.

- Κανείς συνάδελφος μόνος του για εκτέλεση υπηρεσίας, σε περιπολικό όχημα, από οποιαδήποτε υπηρεσία και αν προέρχεται.

- Για οποιοδήποτε περιπολικό όχημα, με επιβαίνοντες συναδέλφους, που διατάσσεται να εκτελέσει υπηρεσία σταθερής φύλαξης σε συγκεκριμένο στόχο οικονομικό, πολιτικό κλπ., να εκδίδεται υποχρεωτικά έγγραφη διαταγή, ως μνημόνιο ενεργειών, με σαφείς οδηγίες για κάθε περίπτωση επέμβασης ή αποτροπής, που τυχόν απαιτηθεί, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Απαιτείται να ορίζονται επακριβώς, τα μέτρα προστασίας του προσωπικού.

- Επιτακτική πλέον η ανάγκη να προστεθούν στον αστυνομικό εξοπλισμό, νέα σύγχρονα μέσα προστασίας του προσωπικού, για τυχόν αποτροπής επίθεσης εις βάρος του, όπως εφαρμόζονται ήδη και σε άλλα κράτη , κάμερες καταγραφής των περιστατικών, σπρέι πιπεριού, λαστιχένιες σφαίρες, τέιζερ κ.λ.π..

-Άμεση νομική υποστήριξη 24ωρης λειτουργίας όλων των συναδέλφων μας, για παροχή συμβουλών και παράσταση από συνήγορο για υποστήριξη κατηγορίας , σε περιπτώσεις επιθέσεων εναντίον τους.

- Αυστηριοποίηση ποινών για επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων μας.

- Αναγνώριση της "Επικινδυνότητας της εργασίας μας".

    Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας, σε όλους τους τραυματισμένους συναδέλφους μας και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, να απαιτούμε τα αυτονόητα."
 

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ