ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νότιο Ρέθυμνο: Αντιμετωπίζονται οι αναζωπυρώσεις

0

Μάχη με τον άνεμο, την κόπωση και τις συνεχείς μικρές αναζωπυρώσεις εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νότιο Ρέθυμνο. Η μεγάλη φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι ισχυρές ριπές του ανέμου και οι συνεχείς μικρές αναζωπυρώσεις που σημειώνονται αναγκάζουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν σε πλήρη εγρήγορση.

Το ευτύχημα είναι ότι τα εναέρια μέσα επεμβαίνουν άμεσα αντιμετωπίζοντας τις αναζωπυρώσεις. Στο πεδίο παραμένουν περίπου 300 άνδρες με 85 οχήματα.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive την επιχείρηση συντονίζει ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, συνεπικουρούμενος από τον Συντονιστή Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υποστράτηγο Γιώργο Τσικαλά,  τον Υποστράτηγο Γιώργο Μαρκουλάκη και τον Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής, αρχιπύραρχο Μιχάλη Σεληνιωτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, υπέγραψε την απόφαση για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννη, Άνω Μέρους και Αποδούλου του Δήμου Αμαρίου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος αιτήθηκε να κηρυχθεί όλος ο δήμος ως πυρόπληκτος, ώστε οι διαδικασίες ενίσχυσης των πληγέντων και της αποκατάστασης των ζημιών να γίνουν άμεσα. Ζημιές που αφορούν μεταξύ άλλων, δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, ηλεκτρικών παροχών και δικτύων.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ