ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος στην Κοζάνη

0

Κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του πολυσεβάστου Γέροντος Στεφάνου Ρήνου, Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Δρυοβούνου Κοζάνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη, κατά το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου 2024, στην εν λόγω Ιερά Μονή, όπου προέστη των Ιερών Ακολουθιών της Πανηγύρεως αυτής.

Κατά τον Μέγα Εσπερινό της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την 5η Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος χοροστάτησε, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Αθανασίου, και κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στα θεολογικά νοήματα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως και εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την πρόσκληση.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, 6ης Αυγούστου 2024, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν οι δύο Αρχιερείς. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Αθανάσιος, ομιλώντας θεολογικά για την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος με αυτοσχέδιες κρητικές μαντινάδες εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τη χαρά του για τη συμμετοχή στην Ιερά Πανήγυρι.

Ακολούθησε εόρτια τράπεζα.

Στην Ιερά Πανήγυρι έλαβαν μέρος εκατοντάδες προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή, πρόκριτοι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επανέκαμψε στην έδρα του τα ξημερώματα της 7ης Αυγούστου 2024.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ