ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι αφανείς ηρωίδες του Αποδούλου: Φιλοξένησαν πυροσβέστες, δίνοντας τους πολύτιμες ώρες ξεκούρασης

0

 Ένας πυροσβέστης που έδωσε σκληρή μάχη με τις φλόγες στο Αμάρι, αναδεικνύει το βαθύ νόημα της Κρητικής φιλοξενίας και του φιλότιμου, μέσα από συγκινητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μετά από εξαντλητικές ημέρες στη μάχη με την πυρκαγιά, βρήκεκαταφύγιο στα σπίτια των κατοίκων του Αποδούλου, όπου η καλοσύνη και η φροντίδα των απλών ανθρώπων της περιοχής, όπως η κυρία Αργυρούλα και η γιαγιά Λίτινα, αποδεικνύονται ανεκτίμητες.

Μέσα από τις αναρτήσεις του, ευχαριστεί αυτούς τις δύο κυρίες, που άνοιξαν τα σπίτια και τις καρδιές τους για να του προσφέρουν λίγες ώρες ξεκούρασης και ανακούφισης σε εκείνον και συνάδελφο του που ταξίδεψε από την Αθήνα για να συνδράμει στο πύρινο μέτωπο, μετά από ατελείωτα εικοσιτετράωρα άγρυπνοι και εξουθενωμένοι.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κρητική φιλοξενία και Κρητικό φιλότιμο σημαίνει: Όταν η κυρία Αργυρούλα στο Αποδούλου φιλοξένησε στο σπίτι τής για λίγο να κοιμηθεί λίγες ώρες μετά από τρία εικοσιτετράωρα άυπνη, την καλή φίλη μου και συνάδελφο μου, Σοφία με καταγωγή από την Καλαμάτα που ήρθε στην φωτιά στο Ρέθυμνο από την Αθήνα με το επιτελείο τού Υπαρχηγού τής Πυροσβεστικής και του Υποστράτηγου επιχειρήσεων για να βοηθήσουν. Έτσι απλά νιώθεις υπερηφάνεια για τον τόπο σου και τους υγιείς ανθρώπους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην γιαγιά Λίτινα στο Αποδούλου. Ξέρετε τι πολύτιμο αγαθό είναι μετά από τρεις (3) ημέρες στα μέτωπα τής πυρκαγιάς, σε μια τεράστια καμμένη έκταση, στον καπνό, στα κάρβουνα, μετά ίδια λερωμένα ρούχα από τον ιδρώτα, την μαυρίλα των καμένων κορμών, τις στάχτες που έχουν μπει στην μύτη και έχουν κατέβει έως τα πνευμόνια, στα κόκκινα μάτια από την σκόνη τον καπνό, την υπερκόπωση και την αϋπνία, να βρίσκεις σε ένα μικρό χωριό στην άκρη της Κρήτης μια γιαγιά με δύο ((2)) δωμάτια να σου ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της με αγάπη να κάνεις ένα μπάνιο και να σου στρώνει καθαρά σεντόνια στο δίπλα δωμάτιο να κοιμηθείς λίγες ώρες μετά από τόσα εικοσιτετράωρα άυπνος/ άυπνη? Ένα τεράστιο ευχαριστώ γιαγιά Λίτινα στο Αποδούλου Ρεθύμνου στην επαρχία Αμαρίου».

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ