ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή του Αγίου Μύρωνος και Καλλινίκου Εδέσσης στην Παναγία του Χάρακα

0

Το πρωί της Πέμπτης, 8ης Αυγούστου 2024, εορτή των Αγίων Μύρωνος, Επισκόπου Κρήτης, του Θαυματουργού, και Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας του Χάρακα της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, όπου τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Ιερού Προσκυνήματος και πολυμελής χορωδία νέων από την Εκκλησία της Ρουμανίας.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, τόνισε τη χαρά του για το «συναπάντημα» όλων στην Παναγία τη Χαρακιανή, η οποία, στο σημείο που ευρίσκεται, ενώνει ολόκληρη την Κρήτη και αποτελεί αιτία προσευχητικής αναφοράς στον Θεό και την Παναγία Μητέρα Του.

Ο Επίσκοπός μας επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Εκκλησία δεν θα παύσει ποτέ να αποτελεί Εργαστήριο Αγιότητος, τονίζοντας ότι σήμερα συνεορτάζομε έναν Άγιο των πρώτων χριστιανικών αιώνων, τον Άγιο Μύρωνα, Επίσκοπο Κρήτης, τον Θαυματουργό, και έναν Άγιο των συγχρόνων καιρών, τον Άγιο Καλλίνικο, Επίσκοπο Εδέσσης, ο οποίος προσφάτως κατατάχθηκε στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Παρθένιο Καλυβιανάκη, και την περί αυτόν Αδελφότητα για όλη την μέριμνα του Ιερού Προσκυνήματος και την οργάνωση των Ιερών Ακολουθιών των αγίων αυτών ημερών του Δεκαπενταυγούστου.

Τέλος, επαίνεσε ιδιαίτερα την οικογένεια της κ. Ελένης Τρούλη για την φιλαγιότητα και την αγάπη τους στον Άγιο Καλλίνικο και για την προσφορά του εορτίου κεράσματος προς τους πολυπληθείς προσκυνητές από ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναχώρησε για το Ηράκλειο, για να μετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ