ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος

0

Το πρωί της Παρασκευής, 23ης Αυγούστου 2024, επί τη αποδόσει της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Σπηλίου, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και έλαβε μέρος στη Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονομαστήριά του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας και μετά την καρδιακή και συγκινητική ομιλία του Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου κ. Ειρηναίου, προσεφώνησε με λόγους τιμής και σεβασμού τον εορτάζοντα πολιό Ιεράρχη, τονίζοντας την πολυετή και πολύκαρπη διακονία και προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, και στην Εκκλησία Κρήτης εν γένει, και καταθέτοντας λόγους ευγνωμοσύνης και αγάπης τόσον προσωπικώς όσο και εκ προσώπου όλων των Αρχιερέων της Μεγαλονήσου Κρήτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος έλαβε την ευχή του Σεβασμιωτάτου κ. Ειρηναίου και αντευχήθηκε υγεία και δυνάμεις από Θεού στην πολύδενδρη Αρχιερατική του διακονία, η οποία αποτελεί παράδειγμα και οδοδείκτη για όλους τους νεωτέρους Αρχιερείς.

Στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, ελλογιμ. κ. Νικόλαος Ξεξάκης.

Την προτεραία, Πέμπτη, 22α Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος μετέβη στο Ηράκλειο, όπου υπέβαλε τα σεβάσματά του και έλαβε την ευχή του εφησυχάζοντος γέροντος Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ