ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τρία Ρεθεμνιωτάκια στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής στο Πεκίνο

0

 Ο Σταύρος, ο Μανώλης και ο Λευτέρης είναι οι τρεις μαθητές από το Γενικό λύκειο Ρεθύμνου που νωρίτερα τον Αύγουστο ταξίδεψαν μέχρι το Πεκίνο για να λάβουν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής. Τα παιδιά μέσα από σκληρή δουλειά και με άπλετο ταλέντο και μεράκι, έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία που τους έδωσε φτερά ανοίγοντας μπροστά τους το δρόμο κάθε επιτυχίας από δω και πέρα

Μέχρι την Κίνα έφτασαν τρεις μαθητές αστέρια από το πρώτο γενικό λύκειο Ρεθύμνου, ώστε να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής στο Πεκίνο, γεμίζοντας περηφάνεια τις οικογένειες τους αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Τα παιδιά έζησαν μια μοναδική εμπειρία στην άλλη άκρη του κόσμου, σε ένα ταξίδι που κατέκτησαν επάξια μέσα από διακρίσεις, κόπο και μεράκι.

Ο διαγωνισμός ήταν ένα μεγάλο σχολείο για τους μαθητές, οι οποίοι έζησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες. Αποστολές, ταχύτητα, ρομποτικό ποδόσφαιρο και κάθε λογής κατηγορία, με 31 χώρες να διαγωνίζονται, ενώ οι νεαροί επιστήμονες του Ρεθύμνου έλαβαν μέρος σε 7 αγωνίσματα.

Κι επειδή ο ουρανός είναι ο στόχος, σκοπεύουν να συνεχίσουν πιο δυναμικά τις προσπάθειες και τη μελέτη τους, ώστε να κατακτήσουν ακόμα περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

Ο Σταύρος, ο Μανώλης και ο Λευτέρης έκαναν μια ρομποτική παρουσίαση στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV, ενώ ταυτόχρονα μας έδειξαν το νέο απόκτημα του εργαστηρίου του σχολείου, που δεν είναι άλλο από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ