ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Χωρίς επαρκές προσωπικό η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας - «Μάχη» με τα κενά και τον φόρτο δίνουν οι εργαζόμενοι

0

 Πρωταθλητισμό… υποστελέχωσης για τη Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία αποτελεί τη πιο υποστελεχωμένη πανελλαδικά, με μόλις 19 κτηνιάτρους για όλο το νησί. Μπορεί η σκιά της πανώλης να έχει απομακρυνθεί, όμως υπάρχουν και άλλα ανοιχτά μέτωπα που αποτελούν κίνδυνο και υπάρχει ο φόβος η κτηνιατρική υπηρεσία να μη μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες προκλήσεις

Τη πιο υποστελεχωμένη κτηνιατρική υπηρεσία έχει η Περιφέρεια Κρήτης σε πανελλαδικό επίπεδο, με τους κτηνιάτρους να δίνουν μάχη παρά τα κενά και με φόντο το κίνδυνο της πανώλης... Αυτή η αρνητική πρωτιά αποτυπώνεται και στα αριθμητικά δεδομένα, καθώς σύμφωνα με κτηνιάτρους, το 2000 στην υπηρεσία υπήρχαν 70 κτηνίατροι, και πλέον είναι μόλις 19.

Η αποδεκατισμένη κτηνιατρική υπηρεσία φέρνει τους εργαζομένους στα όρια της εξάντλησης λόγω των αυξημένων αναγκών… καθώς όπως περιγράφουν, οι κτηνίατροι που υπηρετούν στο νησί εκτός από ελάχιστοι είναι και προχωρημένης ηλικίας. Μπορεί η σκιά της πανώλης να έχει απομακρυνθεί από το νησί μας, όμως υπάρχουν και άλλα ανοιχτά μέτωπα που αποτελούν κίνδυνο και υπάρχει ο φόβος η κτηνιατρική υπηρεσία να μη μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες προκλήσεις.

Στο πλαίσιο σύσκεψης στο κτήριο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο και άλλα ζητήματα, όπως το νερό, αλλά και το Σχέδιο νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ