ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

0

Το πρωί του Σαββάτου, 24ης Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο προ ολίγων ημερών εγκαινιασθέν πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Παπαδάκη, και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Καθηγούμενος και κτήτωρ της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος, προσεφώνησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο, αναφερόμενος στον βίο και τη μαρτυρία του Αγίου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος ευχήθηκε προς όλους να εμπνευσθούμε από το παράδειγμα της αγίας βιοτής, της μαρτυρίας, του μαρτυρίου και της παρρησίας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος σε δύσκολους για το Γένος μας καιρούς ανεδείχθη μέγας Ιεραπόστολος σε ολόκληρη την Πατρίδα μας, και εξέφρασε τη χαρά του για τον προ ολίγων ημερών εγκαινιασμό του Ιερού αυτού Παρεκκλησίου, μοναδικού στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, επ’ ονόματι του μεγάλου τούτου Αγίου.

Ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε στον άγιο Καθηγούμενο καλή συνέχεια του εκκλησιαστικού του έργου εις δόξαν Θεού και έπαινον της Εκκλησίας και ανήγγειλε ότι από 1ης Σεπτεμβρίου 2024 ο π. Βασίλειος θα αναλάβει Διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ