ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου: «Υπόθεση όλων ο αγώνας για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν»

0

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στην υγεία και στην πανελλαδική, παν υγειονομική απεργία που έχουν κηρύξει για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και συμμετέχει στην κινητοποίηση των εργαζομένων την ίδια μέρα 10:00πμ στη πύλη του Νοσοκομείου.

Είμαστε με τους μαχόμενους υγειονομικούς. Με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στην υγεία που κοιτάνε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη.

 Οι εργαζόμενοι απαιτούν σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο τον λαό, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αλλά και συγκεκριμένα μισθολογικά αιτήματα.

Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει ενάντια στις ζωές μας, στην υγεία μας, για τα κέρδη των επενδυτών της ανάπτυξης, της βαρβαρότητας, απαντάμε με τα όπλα του αγώνα, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς.

Σμπαραλιάζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ψάχνουμε επί ώρες κάθε μέρα στα τηλέφωνα για να κλείσουμε ένα ραντεβού, όταν τα καταφέρνουμε έπειτα από μήνες συναντάμε ένα γιατρό σε παράκρουση από τις επανωτές εφημερίες με δεκάδες άλλους ασθενείς να περιμένουν έξω από την πόρτα όπως-όπως να μας δει, να μας γράψει εξετάσεις, θεραπείες και πάλι η οδύσσεια της αναζήτησης κάποιου ραντεβού.

Εξετάσεις που κάποιες καλύπτονται και κάποιες δεν καλύπτονται, θεραπείες το ίδιο, που αν έχεις να πληρώσεις κάποια στιγμή τις κάνεις. Όλα στην λογική του κόστους-οφέλους. Κόστος για το κράτος αν ζητάμε υπηρεσίες από το δημόσιο, αλλά ευυπόληπτοι πελάτες αν εξαναγκαστούμε να βρούμε να πληρώσουμε στον ιδιωτικό τομέα του δικού τους κράτους. 21ος αιώνας και η νοσηρότητα να αυξάνεται, το προσδόκιμο ζωής να πέφτει για τους ανθρώπους των φτωχών λαϊκών οικογενειών και σε μεγαλύτερο βαθμό για τους ανάπηρους και τους χρονίως πάσχοντες, τα κέρδη των εμπόρων της υγείας να εκτινάσσονται στα ύψη. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!!

Λεφτά δεν έχουν για να προσλάβουν υγειονομικούς, να εκσυγχρονίσουν τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, να ανοίξουν τα τμήματα και τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει. Δεν έχουν λεφτά για να μας καλύψουν το κόστος στις θεραπείες μας, να αυξήσουν τα επιδόματα,  και τις συντάξεις, αλλά και ούτε τους μισθούς των υγειονομικών που είναι καθηλωμένοι για χρόνια. Έχουν, όμως, λεφτά για να χαρίζουν στις φαρμακευτικές, στους μεγαλοεργολάβους, στους επενδυτές. Όπως βρήκαν 21δις για να δώσουν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, του πολέμου τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως βρήκαν λεφτά και έδωσαν υποδομές για να στηρίξουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ για να μακελεύει παιδιά και λαούς στην Γάζα, στον Λίβανο, στην Συρία στην Υεμένη και αλλού. Όπως βρήκαν λεφτά και άδειασαν από όπλα τις αποθήκες στα νησιά για να στηρίξουν τα τάγματα του Αζόφ και του Ζελένσκι στον πόλεμο της Ουκρανίας. Και την ίδια στιγμή, ο γονιός να βλέπει το παιδί του με μεσογειακή αναιμία να πονάει, να μην μπορεί να παίξει, να μην μπορεί να πάει σχολείο από την υπομετάγγιση. Να μην μπορείς να πληρώσεις τα χιλιάδες ευρώ το μήνα για την αποκατάσταση της μητέρας σου ή του πατέρα σου μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή του αδελφού σου από ένα σοβαρό τροχαίο, αφού η αποκατάσταση έχει δοθεί κατά 95% στα χέρια των ιδιωτών.

Η Υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

H απεργία δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά όλο το λαό.

Μετατρέπουμε την αγωνία μας, την απελπισία μας, την οργή μας σε απόφαση για οργανωμένο ασυμβίβαστο αγώνα. Με τους μαχόμενους υγειονομικούς, με τους εργαζόμενους για να στείλουμε στα τσακίδια την συμμορία των εμπόρων της υγείας, κυβέρνησης, ΕΕ, μεγαλοεπιχειρηματιών και όσους τους στηρίζουν.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της μεγάλης πανεργατικής απεργίας μαζί με τα συνδικάτα και τα ταξικά σωματεία στις 20 του Νοέμβρη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ