ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων του ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Δημήτρη Ιατρίδη πραγματοποίησε ο Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης

0

Συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων του ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Δημήτρη Ιατρίδη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης. Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η δρομολόγηση έργων της αρμοδιότητας του Υπουργείου για το Νομό Ρεθύμνου.

Παράλληλα, τέθηκε και το κρίσιμο ζήτημα της νέας ΚΑΠ, καθώς και το περιεχόμενο των νέων προγραμμάτων για την περίοδο 2014 – 2020. Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής διεκδίκησε τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρεμβάσεων για την Κρήτη και το Ρέθυμνο, μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού και την ταυτόχρονη ενεργοποίηση του Υπουργείου για την απορρόφηση περισσοτέρων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ανακοινώθηκε η προέγκριση δημοπράτησης για την αντικατάσταση φθαρμένων αρδευτικών δικτύων του Δήμου Αμαρίου, έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα των οικισμών και του Δήμου. Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα ύψους 1.000.000 €. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του μέτρου 321, «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό» του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», δρομολογείται η αντικατάσταση των φθαρμένων αρδευτικών δικτύων των τοπικών κοινοτήτων Άνω Μέρους, Γερακαρίου, Ελένων, Μέρωνα, Καλογέρου, Βισταγής (500.000 €) και Αποστόλων, Βολεώνων, Πατσού και Παντάνασσας του Δήμου Αμαρίου (500.000 €).

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, και αφού ενημέρωσε το Δήμαρχο Αμαρίου, κ. Α. Παραδεισανό, ο κ. Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ιατρίδη, με τον οποίο είχαμε μία ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία για τα κρίσιμα θέματα του Νομού που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του. Η αντικατάσταση των φθαρμένων αρδευτικών δικτύων στο Δήμο Αμαρίου θα βοηθήσει το αγροτικό δυναμικό της περιοχής και θα συμβάλει στον επιχειρούμενο εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο οι δυνατότητες που μας προσφέρει η νέα προγραμματική περίοδος. Ο κ. Ιατρίδης με διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίηση του Φράγματος Πλατύ Ποταμού με πόρους από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου, δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας αλλά και της ωριμότητας των μελετών του συγκεκριμένου έργου».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ