ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δυο 17χρονοι συνελήφθησαν ως οι φερόμενοι διακινητές των 30 μεταναστών στην Αγία Γαλάνη

0

Το απόγευμα της Δευτέρας, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καλών Λιμένων, Αγίας Γαλήνης και Κόκκινου Πύργου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την παροχή συνδρομής σε λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 34 ν.μ. νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Στο σημείο έσπευσε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε τους τριάντα αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Ρέθυμνο.

Οι αλλοδαποί, κατά δήλωση τους, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες  την 31-08-2024 από τις ακτές του Τομπρούκ Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, ενώ για την μεταφορά τους κατέβαλαν το ποσό των 5.000 ευρώ έκαστος.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι αλλοδαποί (υπήκοοι Σουδάν), ως διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 (Διευκόλυνση) σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία) και του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση).

flashnews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ