ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πιθανότητα συγχώνευσης των εταιρειών Fujitsu, Toshiba και Vaio

0

Όπως φημολογείται, τρεις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές PCs στην Ιαπωνία ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους, συγχωνεύοντας τις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό Nikkei, η Fujitsu, η Toshiba και η Vaio ενδέχεται να ενοποιηθούν, μια κίνηση η οποία θα δημιουργούσε έναν μοναδικό και κυρίαρχο κατασκευαστή, ο οποίος θα ελέγχει το 30% της εγχώριας αγοράς PC της Ιαπωνίας.

Μάλιστα, φημολογείται ότι και οι τρεις θα έχουν ισάξιο έλεγχο της νέας εταιρείας και το όνομα που θα επικρατήσει θα είναι το Vaio. Επιπλέον, σύμφωνα με τον βασικό μέτοχο και των τριών, την Japan Industrial Partners, κάθε εταιρεία θα κατέχει το 30% της ιδιοκτησίας. Αν όντως πραγματοποιηθεί η παραπάνω συγχώνευση, θα αποτελέσει την πιο πρόσφατη μεγάλη αλλαγή στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών.

Ακόμη, η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα είναι αρκετά ισχυρή, συνδυάζοντας την επιτυχία της Toshiba στην Βόρεια Αμερική, την επιτυχία της Fujitsu στην Ευρώπη, καθώς και την παγκόσμια αναγνώριση της Vaio.

Βέβαια, η εν λόγω συγχώνευση συμφωνεί με την προηγούμενη ανακοίνωση της Fujitsu ότι θα πραγματοποιήσει αλλαγές στον PC τομέα της, την άνοιξη του 2016, καθώς και με τη δραστική αναδιάρθρωση που επιθυμεί η Toshiba έπειτα από το λογιστικό της σκάνδαλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toshiba, η Fujitsu και η Vaio πούλησαν μόλις το 6% από τα 308 εκατομμύρια PC που πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2014, ακολουθώντας στην κατάταξη τις Lenovo, HP, Dell και Apple.

Σημαντικός παράγοντας για τη συγκεκριμένη συγχώνευση ενδέχεται να είναι και η πτώση του ποσοστού πωλήσεων των PCs τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το τρίτο τρίμηνο του 2015 οι πωλήσεις PCs μειώθηκαν κατά 11% σύμφωνα με δεδομένα της IDC.

Παρά τη φήμη ότι η νέα εταιρεία θα κρατήσει το όνομα Vaio, δεν γνωρίζουμε ποιας εταιρείας ο σχεδιασμός θα επικρατήσει. Τέλος, η Nikkei πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη συγχώνευση θα μπορούσε να μειώσει τα έμμεσα έξοδα, καθώς και να βοηθήσει κατά τις διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ