ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Διαμαρτυρία μέσω αυτοκινητοπομπής για τα θύματα της ασφάλτου στον ΒΟΑΚ

0

Θα φτάσει μέχρι τον κόμβο Γάλατα, για να γίνει στάση και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στον ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους, οι 3 νεαροί Χανιώτες

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία για τα θύματα της ασφάλτου πραγματοποιείται το απόγευμα της Κυριακής, μετά τις 17:30 στις Μουρνιές των Χανίων. Η πορεία των οχημάτων έχει ως ώρα εκκίνησης στις 18:00.

Ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στη γέφυρα κοντά στο Νοσοκομείο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα θύματα που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο του ΒΟΑΚ.

Θα ακολουθήσει πομπή των αυτοκινήτων με τη συνοδεία τόσο της Αστυνομίας όσο και της Τροχαίας.

Διαδρομή:

Κατεύθυνση προς την Αντιπεριφέρεια Χανίων, από την οδό δημοκρατίας προς την Δημοτική Αγορά, έπειτα στην οδό Κισάμου, όπου μέσω της Π.Ε.Ο. θα φτάσει μέχρι τον κόμβο Γάλατα, για να γίνει στάση και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στον ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους, οι 3 νεαροί Χανιώτες.
Κατάληξη στον κόμβο Μουρνιών, όπου και λήγει η δράση. Δεν θα υπάρξουν ομιλίες και τοποθετήσεις.

Σε ανακοίνωση που είχε κάνει η ομάδα ΒΟΑΚ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ανέφερε:

"Μετά την κινητοποίηση της 24/8/24 και το συμβολικό αποκλεισμό του ΒΟΑΚ, στο κόμβο Γαλατά, στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους τα τρία παιδιά μας, τονίζουμε ότι ο αγώνας μας για έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο θα συνεχιστεί, μέχρι να υλοποιηθούν τα παρακάτω:

    Τοποθέτηση κάθε είδους στηθαίου, κατά περίπτωση (τσιμεντένιου, μεταλλικού η ακόμα και κώνων) σε όλο το ΒΟΑΚ, με άμεση  απευθείας ανάθεση σε σύμπραξη έργου κρητικών κατασκευαστικων εταιριών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
    Αποκατατάσταση των σημείων με καθιζήσεις και προβλήματα στο οδόστρωμα.
    Φωτισμός όλου του ΒΟΑΚ, με αρχή από τα σημεία που έχουν σημειωθεί ατυχήματα και με συγκεκριμένο βραχυχρόνιο χρονοδιάγραμμα.
    Καθαρισμός της ΛΕΑ με παγκρήτια δράση πολιτείας, αυτοδιοίκησης  και πολιτών ταυτόχρονα.
    Πλήρη στελέχωση όλων των τμημάτων αστυνομίας ΒΟΑΚ για καλύτερη εποπτεία των δρόμων. Παράλληλα να υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ και πυροσβεστικής υπηρεσίας για άμεση ανταπόκριση σε συμβάντα, με μόνιμα οχήματα στην διάθεση του ΒΟΑΚ".

41 νεκροί στην άσφαλτο του ΒΟΑΚ

Δεν σταματάει να χύνεται αίμα στην άσφαλτο του ΒΟΑΚ, με τον πιο πρόσφατο νεκρό την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στα Χανιά. Ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του στα Ασκύφου Σφακίων, με τον άτυχο άνδρα να χάνει, κάτω από άγνωστες συνθήκες, τον έλεγχο του οχήματός του και να τραυματίζεται θανάσιμα.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ