Σε παλαιότερες εργασίες , είχα αναφερθεί στις διατροφικές συνήθειες του Έλληνα , τα τελευταία σαράντα χρόνια από το 1980 μέχρι σήμερα και ότι είχε εγκαταλείψει την παραδοσιακή του διατροφή (φρούτα, λαχανικά , ελαιόλαδο ,όσπρια , περιορισμένο κρέας κ.λ.π) και είχε προσαρμοσθεί σε μια διατροφή τελείως ανθυγιεινή με πολλές λιπαρές ύλες , άφθονα σακχαρώδη προϊόντα και λιγότερα φρούτα και λαχανικά , με αποτέλεσμα να έχει αύξηση των καρδιολογικών προβλημάτων του και καρκίνου .
Στην εξέλιξη αυτής της διατροφικής συνήθειας του συνέβαλλαν πολύ ο νέος τρόπος της ζωής του , ψυχαγωγίας , διασκέδασης και ρυθμών εργασίας του
Το ερώτημα που προβάλλει είναι , εάν εξακολουθεί ο Έλληνας να ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα διατροφής του .Η απάντηση είναι ότι άρχισε να διαφαίνεται κάποια μεταβολή -τάση , στρεφόμενος προς περισσότερο υγιεινή διατροφή καταναλώνοντας λιγότερες ζωικές τροφές , περισσότερα φρούτα και λαχανικά και ακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα άσκησης
Στην εξέλιξη αυτή μεγάλο ρόλο στην αλλαγή διατροφικής πλεύσης του Έλληνα έπαιξε και παίζει η διαρκής ενημέρωση - διαφώτιση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης(ραδιοφωνικά,τηλεοπτικά) , σε θέματα σχέσης ορθής κατανάλωσης τροφίμων -υγείας και η πανδημία , η οποία συνεχίζεται σε μικρότερο όμως βαθμό , γιατί κατάλαβε ότι η σωτηρία της ζωής του από τον ιό είναι μονόδρομος και μόνο με υγιεί οργανισμό , θα μπορέσει να επιζήσει και να ανταπεξέλθει στις διάφορες ιώσεις
Συνειδητοποίησε ότι θα πρέπει να επιλέγει τα τρόφιμα του να είναι όσο το δυνατό καλύτερης ποιότητας (βιολογικής καλλιέργειας) , ακόμη και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες να προβαίνει ο ίδιος σε σχετικές καλλιέργειες,να διαβάζει τις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων ,προκειμένου να γνωρίζει τα περιεχόμενα συστατικά των ,αν κάποιο μπορεί να του προκαλέσει βλάβη στην υγεία.
Έδαφος κερδίζουν τα τρόφιμα <<με καθαρή ετικέτα>> , δηλαδή αυτά χωρίς προσθήκη συντηρητικών και τεχνιτών συστατικών , χωρίς αλλεργιογόνα .Μάλιστα να περιέχουν άφθονες φυσικές πρώτες ύλες και να έχουν υποστεί μόνο φυσική επεξεργασία .
Επίσης τα τελευταία χρόνια στην ζωή μας εισέρχονται τα ωμά και ανεπεξέργαστα τρόφιμα , πιστεύοντας ως καταναλωτές ότι όλα αυτά προσφέρουν τα αναγκαία για τον οργανισμό στοιχεία της φύσης , που δίνουν ενέργεια και καλύπτουν τις ανάγκες μας σε βιταμίνες , πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία .