ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤτΕ: «Πέταξαν» στα 20,9 δισ. τα τουριστικά έσοδα στο 10μηνο – 33,8 εκατ. τουρίστες «ψήφισαν» Ελλάδα
ΚΡΗΤΗΚοινή ανακοίνωση Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη Υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης
ΚΟΣΜΟΣ Συγχώνευση Honda με Nissan: Τι σημαίνει το deal της 100ετίας - «Καταδικασμένη να αποτύχει» λέει πρώην CEO
ΕΛΛΑΔΑ Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού, η προσοχή μας σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη
ΜΥΡΤΙΛΟ: Τι είναι και ποια η θρεπτική του αξία Το μύρτιλο γνωστό ως blueberry, είναι ένα εξαιρετικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και μάλιστα από τα πολύ παλιά χρόνια είχε συνδεθεί ... 23.12.2024 10:30
Ειναι ασφαλείς οι αρωματικές ύλες (αιθέρια έλαια) που προστίθενται στα τρόφιμα - ποτά; Ξεκινώντας την ανάλυση των αρωματικών υλών - αιθερίων ελαίων, που προστίθενται στα τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά και φάρμακα, καλό είναι να... 16.12.2024 12:00
Αγορά τροφίμων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων Θα ήθελα να ενημερώσω το καταναλωτικό κοινό, ενόψει της αυξημένης κατανάλωσης διαφόρων τροφίμων και ιδιαίτερα κρέατος... 10.12.2024 11:30
Τρούφα: Ποια η σημασία της στον άνθρωπο Η τρούφα(truffle ή tartufo) είναι ένα σχετικά σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού που συμβιώνει και... 03.12.2024 11:30
Κόλιανδρο: Τι είναι και ποια η σημασία του Το κόλιανδρο ή κόλιανδρος ή κολίανδρο είναι φυτό που μοιάζει στην όψη με το μανταινό, αλλά η γεύση του θυμίζει μανταινό σέλινο και λεμόνι,... 26.11.2024 11:30
Κάρδαμο τι είναι και ποια η σημασία του Το κάρδαμο ή καρδάμωμο είναι ένα φυτό που ζει από ένα έως δύο χρόνια και που προέρχεται από τους σπόρους διαφόρων φυτών του γένους Ελεττάρια... 19.11.2024 11:00
Βασιλικός - Ποια η διατροφική σημασία του Ο βασιλικός είναι ετήσιο αρωματικό ποώδες φυτό, η κοινή ονομασία για το μαγειρικό βότανο Ωκιμόν το βασιλικό. Σε ορισμένες Αγγλόφωνες χώρες είναι... 11.11.2024 11:00
Τι κάνουμε με τα τρόφιμα στο ψυγείο μετά από διακοπή ρεύματος; Ένα σημαντικό θέμα που υπάρχει διαχρονικά είναι το πως μεταχειριζόμαστε τα τρόφιμα που διατηρούνται στο ψυγείο(συντήρηση ή κατάψυξη), μετά από... 03.11.2024 11:00
Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι ασφαλή σήμερα; Η ασφάλεια των τροφίμων σήμερα, είναι ένα ερώτημα που προβάλλει έντονα στον καταναλωτή, εάν είναι επαρκείς η ασφάλεια, από μικροβιολογικής άποψης,... 22.10.2024 11:30
Θαλασσινά: Ποια η σημασία στην διατροφή Στην κατηγορία των θαλασσινών ανήκουν οι οργανισμοί που κατοικούν στο θαλασσινό νερό, συγκεκριμένα τα ψάρια, τα οστρακοειδή και τα μαλάκια,... 13.10.2024 11:00
Όσπρια - Ποια η θρεπτική τους αξία Γενικά όσπρια χαρακτηρίζονται τα αποξηραμένα ώριμα βρώσιμα σπέρματα φυτών της οικογένειας των ψυχανθών, δηλαδή φυτών με καρπούς λοβούς.... 08.10.2024 11:30
Ακτινίδια: Ποια η διατροφική σημασία τους Το ακτινίδιο γνωστό και ως κινέζικο φραγκοστάφυλο, που προέρχεται από διάφορα είδη ξυλωδών αμπελιών του... 02.10.2024 11:30
Λωτοί: Ποια η διατροφική σημασία τους Ο Λωτός (επιστ. ονομασία Διόσπυρος) είναι φρούτο του ομωνύμου γένους φυτών που ανήκει στην οικογένεια των Εβενοειδών.Το γένος αυτό περιλαμβάνει περί... 24.09.2024 11:00
Μάραθο –Σταμναγκάθι ΜΑΡΑΘΟ Το μάραθο ή μάλαθρο ή φοινίκουλο το κοινόν είναι ένα γνωστό φυτό από την αρχαιότητα που απαντάται στις μεσογειακές χώρες... 17.09.2024 11:15
Χαμομήλι - Χαμόμηλο Το χαμομήλι και κατ έκταση το χαμόμηλο είναι λίγο πολύ σε όλους γνωστό για τις καταπραϋντικές, αντιαλεργικές, αντιφλεγμονώδεις δράσεις του. Το... 01.09.2024 10:30
Ξηροί καρποί: Διατροφική σημασία Οι ξηροί καρποί είναι καρποί των δένδρων που οι σπόροι τους είναι κρυμμένοι μέσα ένα σκληρό κέλυφος, όπως τα μύγδαλα,τα φιστίκια, τα... 27.08.2024 11:30