ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Όταν η σημειολογία των επενδύσεων δε συνάδει με την προοδευτική «ιδεολογία» ΣΥΡΙΖΑ του Γιώργου Ταταράκη

0

Όταν το 3ο μνημόνιο σφίγγει σαν μέγγενη κυβέρνηση και λαό, όταν η 3η αξιολόγηση επικρέμεται σαν «Δαμόκλειος Σπάθη» όσον αφορά το μέλλον της κυβέρνησης, η πρεμούρα για επενδύσεις αναγκάζει τον Πρωθυπουργό να επισκέπτεται μια καπνοβιομηχανία που κάνει επενδύσεις… συσκευάζοντας το «θάνατο».

Από τη μια ο Πρωθυπουργός, υπεραμύνεται την πολιτική υγείας (βλ πρόσφατο νομοσχέδιο) με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Πρόληψη και από την άλλη, προβάλλει προσωπικά μια επένδυση που σκορπά το θάνατο!

Με άλλα λόγια εξισώνει 400 θέσεις εργασίας με αντιπαροχή χιλιάδων τουλάχιστον αργών θανάτων, αντιπολιτευόμενος το Υπουργείο Υγείας! Πάλι καλά που δεν τον συνόδευε ο υπουργός Υγείας (ο αναπληρωτής θα μπορούσε ίσως, ως αρειμάνιος καπνιστής).

Προσωπικά δεν είμαι κατά των επενδύσεων σε μια ελεύθερη οικονομία αλλά μου «κάθεται στο στομάχι» όταν βλέπω έναν «αριστερό» Πρωθυπουργό να καμαρώνει για μια τέτοιου είδους επένδυση όταν μια άλλη, εκείνης του Ελληνικού, των 10.000 θέσεων εργασίας και περίπου 70.000 στην πλήρη ανάπτυξη της, καρκινοβατεί…γιατί είναι νεοφιλελεύθερης κοπής.

Δυστυχώς τα μνημόνια με την υπογραφή τους και την υποχρεωτική εφαρμογή τους, έχοντας ασφαλιστική δικλείδα τις αξιολογήσεις, έχουν δημιουργήσει σοβαρό πλήγμα αξιοπιστίας σε όλα τα κόμματα και κυρίως στα φερόμενα προοδευτικά, που φέρουν την πατρότητα των δύο (1ου και 3ου) από τα τρία…και ίσως και του 4ου  μνημονίου.

Αυτός ίσως είναι κι ένας πρόσθετος λόγος που η Κεντρο-Αριστερά ζορίζεται να πιστοποιήσει το χώρο της.

Στον αντίποδα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υγιεινής επένδυσης, του θαυματουργού κέικ Feed Back, συνταγής του καθηγητή Βιοχημείας Δημήτρη Κουρέτα.

Το θαυματουργό αυτό ελληνικό αρτοσκεύασμα αποτελεί παγκόσμια πατέντα, που διατίθεται ήδη στο εμπόριο κι έχει γίνει περιζήτητo εκτός συνόρων.

Ονομάζεται κέικ αποκατάστασης Feed Back (=ανατροφοδότηση) και το κύριο συστατικό του προέρχεται από το τυρόγαλα ή ορό γάλακτος, το εξαιρετικά ρυπογόνο απόβλητο των τυροκομείων, που απορρίπτεται ανεξέλεγκτα στα ποτάμια, εξαφανίζοντας το οξυγόνο και κάθε ίχνος ζωής σε ακτίνα χιλιομέτρων. Για κάθε κιλό τυριού παράγονται 9 κιλά τυρογάλακτος, ενώ το απόβλητο μόνο ενός τυροκομείου έχει ισοδύναμο βιολογικό φορτίο με αυτό μιας μικρής πόλης 40.000 κατοίκων.

Μοιάζει με κοινό κέικ και έχει βάρος μόλις 80 γραμμάρια, αρκεί όμως για να συντηρήσει τον ανθρώπινο οργανισμό επί ένα 24ωρο, καθώς περιέχει τις θερμίδες και τις πρωτεΐνες ενός πλήρους γεύματος. Η μαζική παραγωγή του θα μπορούσε να αποτελέσει αξιόπιστη επισιτιστική βοήθεια για τον Τρίτο Κόσμο αλλά και να λύσει ένα οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα, που ευθύνεται για μαζικούς θανάτους χιλιάδων ψαριών στα ελληνικά υδάτινα οικοσυστήματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ