ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Περί φυσιολογικών ‘brain’

0

Σύμφωνα με την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του BrainGain, λίγοι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό θα ήθελαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το 71,66% των νέων ηλικίας 26 έως 35 χρονών οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει, έχουν πλέον γυρίσει τη πλάτη στην Ελλάδα.

Το 71,66% λοιπόν δεν θα γυρνούσε στην Ελλάδα για μια θέση στο δημόσιο για πολλούς και διάφορους λόγους. Φοβούνται λοιπόν τα παιδιά ότι, δεν θα κρίνονταν με αξιοκρατικά κριτήρια, οι μισθοί δεν θα εξασφάλιζαν ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, και γιατί δεν θα δούλευαν στο αντικείμενο τους. Δεν θα γύριζαν ακόμα και αν μια θέση στο Δημόσιο τους ικανοποιούσε επαγγελματικά, ή αν είχαν προοπτικές εξέλιξης.

Αν, λέμε αν, έπαιρναν τη μεγάλη απόφαση και επέστρεφαν, θα το έκαναν μόνο αν κάποιος τους εξασφάλιζε αξιολόγηση η οποία θα ήταν συνδεδεμένη με μετέπειτα ανέλιξη, αν έπαιρναν μεγαλύτερους μισθούς από τους ισχύοντες του Δημοσίου, και επίσης, με επιπλέον μοριοδότηση για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η πλειοψηφία θα ήθελε μια θέση ευθύνης σε υπουργείο, σε Δημόσιο Νοσοκομείο ή άλλο Οργανισμό. Μερικοί μάλιστα θα ήθελαν και μια θέση καθηγητή.

Εγώ πάλι, ούτε νέα είμαι, αλλά ούτε και βλέψεις έχω για μια θέση στο Ελληνικό Δημόσιο. Είμαι όμως Ελληνίδα, ζω στη Μεγάλη Βρετανία, και κάποτε ‘φύτεψα τα όνειρα μου’ στη ξένη αυτή χώρα, που τώρα τελευταία μας έχει όλους τους Ευρωπαίους κρεμασμένους από μια κλωστή.

Ίσως σε λίγους μήνες, να επιστρέψουμε όλοι, νέοι και μη, στην Ελλάδα για να ξαναφυτέψουμε τα όνειρα μας.

Χαίρομαι λοιπόν πολύ που η Ελληνική κυβέρνηση κάνει τέτοιες ερωτήσεις. Και δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ.

Μήπως έσπασε καμιά γηραιά κυρία το ποδαράκι της και δεν είναι πλέον το ταμείον μείον?

Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας ετοιμάζει τίποτα κόκκινα χαλιά για να επιστρέψουμε σε θέσεις ευθύνης σε υπουργεία, νοσοκομεία, σχολεία ή άλλους δημοσίους οργανισμούς?

Και αν μας ετοιμάζει τίποτα ευχάριστες εκπλήξεις, τι είναι αυτό που την απασχολεί πρωτίστως? Το ‘brain’ ή το ‘gain’ ? Καταλαβαίνω ότι η κυβέρνηση θέλει πίσω το ‘brain’ για να ‘gain’.

Όμως, το ‘brain’ αν δεν ´gain´, δεν νομίζω ότι θα θέλει να γυρίσει πίσω, γιατί θα ‘drain’. Γιατί, ποιό φυσιολογικό ‘brain’ φεύγει από κάποια καλοπληρωμένη δουλειά του εξωτερικού, η οποία του δίνει την δυνατότητα να εξελιχθεί αν δουλέψει σκληρά? Γιατί να γυρίσει πίσω? Για να του ‘drain’ το μισθό η εφορία, η οποία θα τον τιμωρεί ετησίως με ΕΝΦΙΑ, ακόμα και αν έχει παράγκα στο όνομα του?

Μέχρι να σταματήσει η ‘μαμά Ελλάδα’ να τρώει τα παιδιά της, το ‘brain’ καλά θα κάνει να κάτσει εκεί που κάθεται.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ