ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα Ζωνιανάκια γνώρισαν από κοντά τους ποδοσφαιριστές της νικηφόρου Ομάδας τους

0

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΖΩΝΙΑΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Εκπαιδευτικοί – Μαθητές και Τοπική Κοινωνία συνεργάζονται αρμονικά για ‘πρόοδο και ευημερία’

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασαν  στα Ζωνιανά την ‘Πανελλήνια  Hμέρα Σχολικού Αθλητισμού’ η οποία κανονικά  ήταν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όμως λόγω βροχής στο χωριό πραγματοποιήθηκε η γιορτή   την Παρασκευή 6 του μηνός. Οι μαθητές του δραστήριου Δημοτικού σχολείου την περασμένη Παρασκευή μετά από  πρωτοβουλία του Διευθυντή Γιάννη Ανδριόπουλου    και   συνοδεία δασκάλων πήραν τη στράτα για το υπερσύγχρονο γήπεδο του χωριού περνώντας από τη γραφική πλατεία με τα καφενεδάκια και τα εστιατόρια και διασχίζοντας τον δρόμο με τα καλαίσθητα και άνετα σπίτια, έφθασαν σε έναν χώρο απείρου κάλλους. Εκεί ανάμεσα σε τρείς λόφους με γνήσια κρητική χλωρίδα  ευρίσκεται το πανοραμικό γήπεδο, που αποτελεί την  έδρα της ξακουστής ποδοσφαιρικής  ομάδας ‘Ερμής Ζωνιανών’, μιας Ομάδας που έχει φέρει πολλές νίκες στην ορεινή αυτή περιοχή του Μυλοποτάμου.

Στο μεγάλο αυτό  γήπεδο που έχει φόντο μια από τις κορφές των Ταλλαίων Ορέων ΄όπου σύμφωνα με τη μυθολογία ζούσε ο χάλκινος γίγαντας Τάλως, ( γνωστών και ως  όρος Κουλούκωνας), τους περίμενε ο Μιχάλης Ζερβός ‘Αντιπρόεδρος της Ομάδας Ερμής’ και ‘Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου’,  με τους παίκτες της γνωστής ποδοσφαιρικής Ομάδας. Αρχικά ο κ Ζερβός που ξεχωρίζει για τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά του, καλωσόρισε τα παιδιά , τους μίλησε για τα ιδεώδη του αθλητισμού και τους γνώρισε τους παίκτες, προτρέποντάς τα μάλιστα αν τα ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο να το ακολουθήσουν ως σπορ και γιατί όχι αν το έχουν μεράκι να γίνουν όταν  ενηλικιωθούν μέλη της Ομάδος του χωριού τους. Στη συνέχεια οι παίκτες  παρουσιάστηκαν στους   μικρούς φίλους τους  και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τους έθεσαν.  Τα Ζωνιανάκια ενθουσιάστηκαν από  την  απρόσμενη γνωριμία που είχαν με τα άτομα που τόσα χρόνια  έχουν ως ίνδαλμα  και γεμάτα όρεξη και ζωντάνια έπαιξαν μαζί τους μπάλα. Όσο για τουε παίκτες του Ερμή ήταν πολύ  ομιλητικοί και προσιτοί στα παιδιά και μάλιστα τους έδειξαν και διάφορα κόλπα με την μπάλα σε αυτό το ‘φιλικό παιχνίδι’ που είχαν  με τους ‘λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές’.

Η μέρα ήταν λίαν εποικοδομητική για δασκάλους , ποδοσφαιριστές και μαθητές, για τους δασκάλους διότι μπόρεσαν και εκτός σχολείου κάτω από άλλο πρίσμα να γνωρίσουν  καλύτερα τους μαθητές τους και να δουν τις φυσικές ικανότητές τους, για τους παίκτες γιατί με τα παιδιά ξανάγιναν παιδιά και διότι η επαφή με αυτά έχει  πάντα  κάτι θετικό να  αποφέρει, για τους μαθητές διότι μυήθηκαν στο πνεύμα του αθλητισμού και γνώρισαν έμπρακτα την ευγενή άμιλλα. Υπήρξαν μάλιστα και δυο τρεις περιπτώσεις μαθητών που εξέφρασαν την επιθυμία να γυμνάζονται στο γήπεδο και να ακολουθήσουν τον κόσμο του ποδοσφαίρου για να επανδρώσουν την Ομάδα τους.

Μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου όταν πλέον είχαν επιστρέψει τα παιδιά στο σχολείο και σχολάσει, ο δραστήριος  πρόεδρος της τοπικής κοινότητος  Ζωνιανών Παρασύρης κάλεσε  εκ μέρους της ακμάζουσας  Κοινότητος τους εκπαιδευτικούς και τους παίκτες της Ομάδας Ερμής στο Εστιατόριο που βρίσκεται στο  θρυλικό Σπήλαιο Σφενδόνη για να γευματίσουν και να πιούνε κι ένα κρασί. Εκεί τους περιποιήθηκαν άψογα δείχνοντάς τους τι σημαίνει ‘Ζωνιανή Φιλοξενία’. Παρόντες ήταν και ο  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μυλοποτάμου  Ιωάννης  Κάβαλος με τον Αντιπρόεδρο της Ομάδας ‘Ερμής’ Μιχάλη  Ζερβό ενώ άπαντες εν ευθυμία τσούγκρισαν τα ποτήρια γευόμενοι  πεντανόστιμα κρητικά εδέσματα κάνοντας  τα χωρατά τους  εν  πνεύμα ευθυμίας και αλληλοσεβασμού. Η μέρα αυτή θα μείνει αξέχαστη για όλους και απετέλεσε  μια ευχάριστη ανάπαυλα για το Δημοτικό Σχολείο που έχει ακόμη μεγάλο μήκος να διανύσει καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε σε όλους καλή σχολική χρονιά και όλα να συνεχίσουν με αρμονία και πρόοδο στο πολυπληθές και φιλοπρόοδο αυτό σχολείο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ